Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Εφτιαξε κάλτσες που τροφοδοτούνται με ρεύμα από ούρα και μετά στέλνουν ασύρματα μηνύματα!

Αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο: Εφτιαξε κάλτσες που τροφοδοτούνται με ρεύμα από ούρα και μετά στέλνουν ασύρματα μηνύματα!   Αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο!
Ο Ελληνο-κύπριος Ιωάννης Ιερόπουλος, καθηγητής στο Κέντρο Βιοενέργειας του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αγγλίας στο Μπρίστολ, «ξαναχτύπησε» με μια παγκόσμια καινοτομία: Δημιούργησε ένα σύστημα με το οποίο, όταν περπατά κανείς, τα ούρα του διοχετεύονται από σωληνάκια στις κάλτσες του, μέσα στις οποίες υπάρχει μια ενσωματωμένη μικροβιακή μπαταρία, που παράγει ρεύμα, το οποίο τροφοδοτεί έναν -επίσης ενσωματωμένο στις κάλτσες μικροπομπό, που μετά στέλνει ασύρματα μηνύματα σε έναν υπολογιστή.
Ο ίδιος ερευνητής έχει εντυπωσιάσει στο παρελθόν, καθώς μεταξύ άλλων, έχει τροφοδοτήσει με την ενέργεια των ούρων κινητά τηλέφωνα, ενώ έχει δημιουργήσει και μια πρωτοποριακή λεκάνη, η οποία παράγει ηλεκτρισμό με την ενέργεια των ούρων, τροφοδοτώντας έτσι με ρεύμα τα φώτα σε φορητές
τουαλέτες σε κατασκηνώσεις προσφύγων.
Η νέα καινοτομία, που παρουσιάσθηκε στο περιοδικό "Bioinspiration and Biomimetics" (Βιοέμπνευση και Βιομιμητική), βασίζεται κι αυτή στην τεχνολογία των μικροβιακών κυψελών καυσίμων (microbial fuel cells-MFC), η οποία χρησιμοποιεί τα βακτήρια που περιέχονται στα ούρα και σε άλλα οργανικά απόβλητα, για να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα. Η ερευνητική ομάδα του Ιερόπουλου πρωτοπορεί διεθνώς στο να δημιουργεί φορητά συστήματα που αξιοποιούν αυτή την τεχνολογία.
Η νέα «γεννήτρια» αποτελείται από 24 μικροσκοπικές μικροβιακές κυψέλες καυσίμων ενσωματωμένες μέσα σε ένα ζευγάρι κάλτσες, οι οποίες μέσα από σωληνάκια δέχονται τα ούρα. Η πίεση που ασκείται στα πέλματα, όταν κανείς βαδίζει, λειτουργεί σαν (ποδοκίνητη) αντλία, που εξασφαλίζει τη συνεχή τροφοδότηση των κυψελών με ούρα.
Στη συνέχεια, η βιοχημική ενέργεια των βακτηρίων στις κυψέλες μετατρέπεται σε ρεύμα και αυτό τροφοδοτεί έναν ασύρματο πομπό ενσωματωμένο στις κάλτσες, ο οποίος κάθε δύο λεπτά στέλνει μηνύματα σε έναν υπολογιστή. Πρόκειται για την πρώτη στον κόσμο αυτοτροφοδοτρούμενη -χωρίς ανάγκη μπαταρίας- και φορετή (wearable) γεννήτρια ηλεκτρισμού, που βασίζεται στην τεχνολογία των μικροβιακών κυψελών. Είναι μια «πράσινη» τεχνολογία που μειώνει και την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.
«Δημιουργήσαμε ένα σύστημα με πλήρη αυτάρκεια, που λειτουργεί μόνο με την ανθρώπινη ενέργεια, χρησιμοποιώντας τα ούρα ως καύσιμο και το περπάτημα ως αντλία» δήλωσε ο Ιερόπουλος. «Ανοίγουμε έτσι νέες δυνατότητες προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τα απόβλητα για την τροφοδότηση φορητών και φορετών ηλεκτρονικών συσκευών» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, μία πιθανή πρακτική εφαρμογή για τις κάλτσες-γεννήτριες-πομπό θα είναι, σε περίπτωση ατυχήματος, να στέλνουν αυτόματα σε ένα κέντρο ειδοποίησης τις γεωγραφικές συντεταγμένες του ατόμου. Στο μέλλον οι «έξυπνες» στολές σκιέρ, στρατιωτικών, αστροναυτών, ορειβατών κ.α. μπορεί να ενσωματώνουν ένα παρεμφερές σύστημα συλλογής ούρων.
Όπως είπε ο Ιερόπουλος, εφόσον οι κάλτσες-πομπός λειτουργούν με ούρα, θα μπορούσαν οι διασώστες να ξέρουν εκ των προτέρων αν ο άνθρωπος είναι ακόμη ζωντανός. Έτσι, αν μελλοντικά κανείς βρεθεί σε απόλυτη ανάγκη, όχι μόνο θα μπορεί να πιει τα ούρα του, αλλά και να στείλει μήνυμα κινδύνου με αυτά!
 http://www.imerisia.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.