Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Νέα στοιχεία σε σχέση με τα ροφήματα διαίτης στην απώλεια βάρους

FE0A56EA432CE4DAECE78E11BAFC3EF8.jpgΤα αποτελέσματα εμφανίζουν έντονο ενδιαφέρον καθώς τα άτομα που ανήκαν στην ομάδα που κατανάλωνε και αναψυκτικά διαίτης εμφάνισαν 44% μεγαλύτερη απώλεια βάρους από αυτή των ατόμων της ομάδας που περιορίστηκε μόνο στην κατανάλωση νερού, την ίδια χρονική περίοδο. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η μελέτη είναι ότι τα ροφήματα και αναψυκτικά με λίγες ή καθόλου θερμίδες έχουν θέση και μπορούν να περιλαμβάνονται σε
ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Ενδιαφέρον επίσης έχει και ένα δεύτερο εύρημα της μελέτης, σύμφωνα με το οποίο τα άτομα που κατανάλωναν αναψυκτικά διαίτης, παράλληλα με το νερό, στη δίαιτά τους ανέφεραν ότι αισθάνονταν λιγότερο έντονα το αίσθημα της πείνας από αυτά που ανήκαν στην ομάδα που κατανάλωνε μόνο νερό. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Κολοράντο που δημοσιεύτηκε το Μάιο του 2014 στο επιστημονικό περιοδικό Obesity έδειξε ότι τα ροφήματα και τα αναψυκτικά χαμηλών ή καθόλου θερμίδων μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, όταν χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο ενός προγράμματος διατροφής απώλειας βάρους, παράλληλα με συμβουλευτική αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς.
Στη μελέτη συμμετείχαν 303 εθελοντές οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: την ομάδα που κατανάλωνε ροφήματα και αναψυκτικά χαμηλών ή καθόλου θερμίδων παράλληλα με νερό και αυτή που κατανάλωνε μόνο νερό, αποκλείοντας την κατανάλωση ροφημάτων διαίτης. Και στις δύο ομάδες πραγματοποιήθηκε παρέμβαση (δίαιτα σε συνδυασμό με συμπεριφοριστική συμβουλευτική για αλλαγή των συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας) με σκοπό την απώλεια βάρους, διάρκειας 12 εβδομάδων.
Πηγή: neadiatrofis.gr
http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.