ποσοστό φυτικών ινών, διερευνήθηκε το κατά πόσο η κατανάλωση δαμάσκηνων επηρεάζει την απώλεια βάρους και τον έλεγχο της όρεξης σε μία περίοδο 12 εβδομάδων.
Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 2 ομάδες, εκείνους που κατανάλωναν καθημερινά δαμάσκηνα και εκείνους που τους είχαν δοθεί συμβουλές για υγιεινά σνακ. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι στην πρώτη ομάδα υπήρξε απώλεια 2 κιλών και 2,5 εκατοστών από την μέση, ενώ στην δεύτερη υπήρξε 1,5 κιλού και 1,7 εκατοστών από την μέση. Τέλος φάνηκε ότι στην πρώτη ομάδα υπήρξε πιο αυξημένο αίσθημα πληρότητας, κάτι που σχετίστηκε με την κατανάλωση των δαμάσκηνων.
Πηγή: neadiatrofis.gr
http://medicalnews.gr