Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Το πρωινό βοηθά στο αδυνάτισμα

3D3481F04F1289AD5CE00BC1E885E3F3.jpg Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να τρώνε πρωινό όταν ξυπνάνε καίνε περισσότερες θερμίδες και μπορούν να ρυθμίσουν καλύτερα το σάκχαρο στο αίμα του, σε σχέση με αυτούς που δε βάζουν μπουκιά στο στόμα τους το πρωί.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Bath μελέτησαν τις επιπτώσεις που είχε το ισορροπημένο πρωινό σε σχέση με την «πρωινή νηστεία» στα επίπεδα ισορροπίας της ενέργειας του
οργανισμού.
Στην έρευνα συμμετείχαν άνθρωποι ηλικίας από 21 έως 60 ετών, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για διάστημα έξι εβδομάδων.
Η ομάδα της «νηστείας» δεν προσελάμβανε καθόλου θερμίδες μέχρι τις 12 κάθε ημέρα, ενώ η ομάδα του «πρωινού» κατανάλωνε 700 θερμίδες πριν τις 11 το πρωί (350 με ενδιάμεσο 2 ώρες περπάτημα).
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι έτρωγαν πρωινό και συμμετείχαν σε ενεργητικές δραστηριότητες αμέσως μετά «έκαιγαν» περισσότερες θερμίδες (περίπου 442), ενώ όσο περνούσε η μέρα διατηρούσαν σε πιο ισορροπημένα επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα τους.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.
«Το κυρίως συμπέρασμα της μελέτης μας είναι ότι όσοι τρώνε πρωινό καίνε περισσότερες θερμίδες. Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τσιμπολογούν πολύ μετά, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι οφείλεται περισσότερο στο γεγονός ότι είναι πιο δραστήριοι μετά την κατανάλωση πρωινού, με αποτέλεσμα να καίνε θερμίδες» ανέφερε ο Dr James Betts στη MailOnline.
 http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.