Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Πιο υγιεινά τα σημερινά αβγά

Πιο υγιεινά τα σημερινά αβγά
Η βελτιωμένη τους «φόρμουλα» εμφανίζεται ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό
Αλλάζει με τα χρόνια το «προφίλ» του αβγού, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες
Λονδίνο 
Έναν βελτιωμένο «θησαυρό» θρεπτικών στοιχείων αποτελούν τα σημερινά αβγά συγκριτικά με αυτά του παρελθόντος, υποστηρίζουν οι επιστήμονες του βρετανικού Ινστιτούτου
για την Έρευνα Τροφίμων.

Ίδιο «περιτύλιγμα», διαφορετικό «περιεχόμενο»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σύγχρονα αβγά μεσαίου μεγέθους περιέχουν κατά 25% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά – που συνδέονται με καρδιαγγειακά νοσήματα – σε σχέση με εκείνα που έκρυβαν τα αβγά του ’80.
Συγκεκριμένα, τα σημερινά αβγά περιέχουν 1,3 γρ. κορεσμένα λιπαρά συγκριτικά με τα 1,7 γρ. των παλαιότερων. Βάσει των επίσημων διατροφικών οδηγιών, η ημερήσια κατανάλωση σε κορεσμένα λίπη δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20 γρ.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμα ότι πέρα από τα κορεσμένα λιπαρά «βουτιά» στα σύγχρονα αβγά έχουν κάνει και τα επίπεδα χοληστερόλης – που συνδέονται με θρομβώσεις – τα οποία αγγίζουν τα 177 μικρογραμμάρια συγκριτικά με τα 202 μικρογραμμάρια του παρελθόντος. Επιπλέον, η θερμιδική τους αξία - πάντα για τα αβγά μεσαίου μεγέθους - έχει πέσει στις 66 από τις 78 θερμίδες.
Βελτιωμένη «έκδοση»
Τα σημερινά αβγά εμφανίζονται επίσης ενισχυμένα σε βιταμίνη D. Πρόκειται για την απαραίτητη βιταμίνη για τη «θωράκιση» των οστών. Ένα μέσο αβγό μεσαίου μεγέθους περιέχει 1,6 μικρογραμμάρια βιταμίνης D συγκριτικά με το μόλις 0,9 μικρογραμμάριο που περιείχε ένα αβγό του ’80.
«Πρόκειται για ιδιαίτερα θετικά ευρήματα, τη στιγμή που καταγράφεται μια αυξανόμενη τάση έλλειψης βιταμίνης D, κάτι το οποίο συνδέεται με μια σειρά χρόνιων ασθενειών» σχολιάζει η διατροφολόγος δρ Καθ Μακ Ντόναλντ.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πίσω από τη μεταβολή της θρεπτικής αξίας των αβγών, κρύβεται η αλλαγή της διατροφής των κοτόπουλων στα πτηνοτροφεία η οποία αποτελείται από ένα μείγμα με σιτάρι, καλαμπόκι, φυτικά έλαια, και μια φόρμουλα υψηλής πρωτεϊνικής περιεκτικότητας. 
 http://www.tovima.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.