Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Σχηματισμός Σελήνης: Ήταν τελικά ένα ατύχημα;

Η προσομοίωση στον υπολογιστή υποδηλώνει ένα μεγάλο και γρήγορο σώμα να προσκρούει στη Γη ώστε να σχηματιστεί η Σελήνη.
Οι επιστήμονες έχουν να προτείνουν μια "φρέσκια" ιδέα στη μακρά συζήτηση για το πως σχηματίστηκε το φεγγάρι.

Το σίγουρο και από παλιά γνωστό είναι ότι κάποιο είδος σύγκρουσης ενός άλλου σώματος ελευθέρωσε υλικό από τη νεαρή Γη και το αποτέλεσμα ήταν τα συντίμμια να συγκεντρωθούν και να σχηματίσουν τη Σελήνη.

Αλλά οι ακριβείς λεπτομέρειες του μεγέθους και της ταχύτητας του προσκρουστήρα παραμένουν αμφισβητήσιμες.


Σε μια διαδικτυακή αναφορά που θα δημοσιευθεί από το Cornell University, οι ερευνητές πλέον έχουν καταλήξει ότι η σύγκρουση συνέβει με ένα μεγαλύτερο και γρηγορότερο σώμα από ότι νόμιζαν μέχρι πρότινος.


Ο Andreas Reufer από το Center for Space and Habitability στη Βέρνη της Ελβετίας έχει δημιουργήσει μια υπολογιστική προσομοίωση η οποία υποδηλώνει ότι ένα πολύ μεγάλο και γρήγορο σώμα έκανε ένα φοβερό χτύπημα με την νεαρή Γη.


Αναφέρουν ότι αυτό το σώμα έχασε ένα μικρό ποσό της ύλης του και την περισσότερη συνέχισε να την έχει μετά τη σύγκρουση.


Περισσότερες αναλύσεις από διαφορετικά στοιχεία σελληνιακών δειγμάτων και μία μεγάλη και καλή μεταχείριση υπολογιστικών προσομοιώσεων, θα χρειαστούν για να τεθεί τέλος σε πολλές απορίες για το πως σχηματίστηκε η Σελήνη.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.