Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Η απόλυτη βασιλόπιτα!!!!!!!!

«Η βασιλόπιτα πρέπει να είναι τσουρέκι.» 
 «Όχι, η βασιλόπιτα πρέπει να είναι κέικ.»
«Λάθος, η γνήσια βασιλόπιτα δεν είναι ούτε κέικ, ούτε τσουρέκι, είναι κάτι ενδιάμεσο..» 
Κάθε χρόνο τα ίδια. Λίγο πριν την πρωτοχρονιά που κανονίζουμε το μενού του πρωτοχρονιάτικου γεύματος, έχουμε την ίδια άσκοπη συζήτηση στο σπίτι, όπου καθένας λέει τη γνώμη του για την πίτα, χωρίς να γνωρίζει κάποια συγκεκριμένη δοκιμασμένη
και πετυχημένη συνταγή. 
Απλά παραθέτει την προσωπική του επιθυμία και αφήνουν εμένα να βγάλω το φίδι από την τρύπα. Γιατί αν πρωτοχρονιάτικα, φτιάξω κάτι το οποίο το δοκιμάζω πρώτη φορά, είναι μεγάλο ρίσκο. Ποιος θα ήθελε να καλωσορίσει το νέο έτος με αποτυχημένη βασιλόπιτα; Σίγουρα, κανείς..
Και έπειτα, τα γούστα του καθένα ποικίλουν, καθώς και οι γευστικές τους απαιτήσεις. Μέχρι πέρσι λοιπόν, σαν οικογένεια, δεν είχαμε καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένη συνταγή που μας ικανοποιεί πλήρως. Ήμαστε στο σκοτάδι των γεύσεων… Επιχειρούσα διάφορες συνταγές που έβρισκα από φίλες της μαμάς, χωρίς να έχουμε βρει ακόμη ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ βασιλόπιτα. Η ατέρμονη αναζήτηση όμως τελείωσε πέρσι, έπειτα από μία πολύωρη περιήγηση στο Google. Ας μην ξεχάσω να πω στη γιαγιά να προσεύχεται για τους Sergey Brin και Larry Page, για το καλό που έκαναν στην ανθρωπότητα, μέρες που είναι…
Επανέρχομαι όμως στο θέμα βασιλόπιτα και λέω: κάπου ανάμεσα στις άπειρες συνταγές για πρωτοχρονιάτικες πίτες που υπάρχουν σε διάφορα sites και blogs μαγειρικής, μία ξεχώρισε αμέσως. Πρόκειται για αυτό ακριβώς που λέω στην αρχή αυτού του άρθρου : ούτε κέικ, αλλά ούτε τσουρέκι. Θα μπορούσε να ονομαστεί πληθωρικό κέικ ή αρωματικό κέικ ή απλά.. η απόλυτη βασιλόπιτα!!
Η τέλεια λοιπόν, πρωτοχρονιάτικη φλουρόπιτα αποτελείται από:
1 βιτάμ
3 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
4 βανίλιες
4 κουταλιές της σούπας καρύδια
4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα
4 κουταλιές της σούπας κουβερτούρα
4 κουταλιές της σούπας σταφίδα
4 κουταλιές της σούπας καρύδα
1 κεσέ γιαούρτι
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμόνι
½ κούπα χυμό λεμόνι και πορτοκάλι
500 γρ. φαρίνα
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Ρίχνετε τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα.
Ανακατεύετε το baking με το αλεύρι και το χυμό με το γιαούρτι. Ρίχνετε τα 2 μείγματα εναλλάξ στο μίξερ. Δεν χτυπάτε πολύ. Τέλος ρίχνετε και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε με μια κουτάλα.
Ρίχνετε το φλουρί. Απαραίτητο βήμα για να έχετε βασιλόπιτα!!
Ψήνετε στους 160 για 1 ώρα περίπου.
Μη σας τρομάζουν τα πολλά υλικά. Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει σίγουρα που πιστέψατε σε αυτήν και την φτιάξατε. Πέρσι, την έφτιαξε μια φίλη μου που είναι εντελώς άσχετη με τη ζαχαροπλαστική, με απόλυτη επιτυχία. Και αφού το κατάφερε εκείνη, γιατί όχι και σεις; Καλή χρονιά σε όλους!!!
Συντάκτρια | Κωνσταντίνα Γαλάνη
 http://www.neolaia.gr

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Γιατί βάζουμε φλουρί στη Βασιλόπιτα; – Εσύ το ήξερες; 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.