Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Μόνωση - Αντικατάσταση φθαρμένης Σιλικόνης με καινούργια

Είναι γνωστό ότι η μόνωση είναι πολύ σημαντική σε ένα σπίτι. Ιδιαίτερα σε χώρους όπου υπάρχουν νερά όπως είναι η κουζίνα και το μπάνιο, η μόνωση έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Η μόνωση είναι αυτή που αποτρέπει το νερό να εισέλθει μέσα από αρμούς και να δημιουργήσει προβλήματα υγρασίας που δύσκολα αντιμετωπίζονται.
Το υλικό που χρησιμοποιούμε για να μονώσουμε τους αρμούς και να εμποδίσουμε το νερό να περάσει μέσα από αυτούς είναι η σιλικόνη. Πρέπει να ελέγχουμε τακτικά ότι η σιλικόνη που έχουμε
τοποθετήσει είναι σε καλή κατάσταση. Δηλαδή δεν έχει ρωγμές, σπασίματα ή ίχνη μούχλας. Στην περίπτωση που παρατηρήσουμε κάτι από τα παραπάνω, πρέπει να βγάλουμε την παλιά σιλικόνη και να τοποθετήσουμε καινούργια. Η διαδικασία αλλαγής σιλικόνης είναι απλή αλλά απαιτεί προσοχή.
Υλικά
  • Σιλικόνη σε σωληνάριο για πιστόλι.
Στο εμπόριο θα βρούμε σιλικόνη σε διάφορα χρώματα ή διάφανη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κατά την επιλογή της προκειμένου να επιλέξουμε την κατάλληλη για τη δουλειά που την προορίζουμε. Καλό είναι να συμβουλευτούμε τον υπάλληλο του χρωματοπωλείου για να μας κατευθύνει σωστά.
  • «Πιστόλι» σιλικόνης
Απολύτως απαραίτητο για τη σωστή τοποθέτηση
  • Χαρτοταινία μπλε!
Ξεκολλάει χωρίς να αφήνει υπολείμματα
  • Φαλτσέτα-κοπίδι
  • Γάντια από λάτεξ μιας χρήσης.
Διαδικασία
Καθαρίζουμε σχολαστικά τον αρμό από την παλιά σιλικόνη με την φαλτσέτα και με ένα στεγνό σφουγγάρι. Βεβαιωνόμαστε ότι η επιφάνεια που θα τοποθετήσουμε τη σιλικόνη είναι στεγνή. Βάζουμε δύο λωρίδες χαρτοταινίας δεξιά και αριστερά από τον αρμό που θα περάσουμε σιλικόνη και σε όλο το μήκος του. Εφαρμόζουμε τη σιλικόνη με σταθερές κινήσεις γεμίζοντας το κενό που αφήνει η χαρτοταινία. Τέλος με το δάχτυλό μας αφαιρούμε την επιπλέον σιλικόνη κατά μήκος όλου του αρμού και την αφήνουμε για 10 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά αφαιρούμε τη χαρτοταινία προσεκτικά και αφήνουμε το υλικό για 24 ώρες χωρίς να πέσει πάνω του νερό. 
 http://www.autospiti.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.