Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Φτιάξε γλυκό διαίτης: Καριόκες με σοκολάτα και στέβια!

Πόσες φορές νοστάλγησες ένα απολαυστικό γλυκό με σοκολάτα, αλλά το απέφυγες επειδή κάνεις δίαιτα; Εδώ, θα βρεις μια συνταγή για υγιεινό γλυκό διαίτης με σοκολάτα!
Αν πίστευες ότι τα γλυκά που δεν παχαίνουν είναι προϊόν της φαντασίας σου και μόνο, κάνεις λάθος. Απόλαυσε σοκολάτα με νόστιμους ξηρούς καρπούς, χωρίς να φοβάσαι την πρόσληψη θερμίδων!
Φτιάξε ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά διαίτης, τις κλασσικές σοκολατένιες καριόκες!
Για να φτιάξεις 45 καριόκες, θα χρειαστείς τα
παρακάτω υλικά:
  • 125 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 300 γρ. καρύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 250 γρ. στέβια
  • 250 ml νερό
  • 85 γρ. μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
  • 1-2 κ.σ. κονιάκ
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 450 γρ. μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη
  • 900 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
kariokes-suntagh-diaithsΠάμε να φτιάξουμε το γλυκό χαμηλών θερμίδων:
Ανάβεις το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράζεις τη στέβια με το νερό. Μόλις πάρουν βράση, βγάζεις από το μάτι και προσθέτεις τα κομματάκια κουβερτούρας, το ξύσμα και το βούτυρο. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξε το μείγμα σου σε ένα μπωλ. Πρόσθεσε τα μπισκότα θρυμματισμένα, τους ξηρούς καρπούς και το κονιάκ. Ανακάτεψε καλά να πάνε παντού.
Πάρε τρεις λαδόκολλες, χώρισε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη και άπλωσε το. Τύλιξε τη λαδόκολλα σε κυλίνδρους και βάλτους στο ψυγείο, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Όταν παγώσουν πολύ καλά, βγάλε από το ψυγείο τους κυλίνδρους και κόψε σε φέτες το μείγμα με μαχαίρι ή κουπάτ. Λιώσε σε μπεν μαρί την εναπομείνουσα κουβερτούρα, βούτηξε μέσα τις καριόκες διαίτης. Άπλωσε τες σε μια σχάρα και άστες μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Θα της διατηρήσεις στο ψυγείο.

gluka-xwris-thermides
Tip 1: Αν δε σου αρέσουν τα καρύδια μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμύγδαλα ή ακόμα και φουντούκια. Απλώς φρόντισε να είναι ανάλατα.
Tip 2: Αν θέλεις να δώσεις ένταση στη γεύση σοκολάτας ρίξε μέσα μια πρέζα κανέλα. Το γλυκό θα μοσχομυρίσει και θα γίνει πεντανόστιμο.
Tip 3: Αν το άρωμα πορτοκαλιού δε σου αρέσει, μπορείς να παραλείψεις το ξύσμα από τη συνταγή.
Tip 4: Αν δε βρεις digestive, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπισκότα ολικής άλεσης. 
 http://www.ediva.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.