Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Λουκουμάδες με ρύζι!

Φτιάξτε τη ζύµη. Γεµίστε µε νερό µια µεσαία κατσαρόλα και αφήστε σε δυνατή φωτιά µέχρι να βράσει. Μόλις βράσει, χαµηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το ρύζι και αφήστε το µέχρι να γίνει λαπάς. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Σε ένα µεγάλο µπολ αδειάστε το χλιαρό νερό, προσθέστε τη µαγιά και ανακατέψτε τη µε ένα κουτάλι ώστε να διαλυθεί. Προσθέστε 130 γρ. αλεύρι και ανακατέψτε µε ένα κουτάλι ώστε να έχετε έναν πηχτό χυλό.
Σκεπάστε το µπολ µε µια βαµβακερή πετσέτα και αφήστε το 30΄ για να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει, προσθέστε στο µπολ τα υπόλοιπα υλικά, το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, το ρύζι, το ούζο και λίγο ακόµη νερό ώσπου να έχετε έναν χυλό. Σκεπάστε το µπολ µε µια βαµβακερή πετσέτα και αφήστε τον χυλό 1 ώρα να φουσκώσει και να µετατραπεί σε ζύµη µε φουσκάλες στην επιφάνειά της. Μόλις αρχίσουν να σκάνε οι φουσκάλες, η ζύµη σας είναι έτοιµη για τηγάνισµα.

Τηγανίστε τους λουκουµάδες. Σε µια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ρίξτε σπορέλαιο και αφήστε σε δυνατή φωτιά µέχρι να ζεσταθεί καλά. Χαµηλώστε τη φωτιά και µε ένα κουτάλι ρίξτε κοµµάτια ζύµης στο καυτό λάδι. Γυρίστε κατά διαστήµατα µε µια τρυπητή κουτάλα τους λουκουµάδες ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και κατόπιν µεταφέρετέ τους σε πιάτο µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι τους.
Φτιάξτε την επικάλυψη. Σε ένα µεσαίο µπολ βάλτε τα δυο είδη ζάχαρης και την κανέλα και ανακατέψτε καλά µε ένα κουτάλι, µέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βουτήξτε στο µείγµα της επικάλυψης τους λουκουµάδες, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους και σερβίρετε.
 http://www.glykamystika.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.