Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Η Κόρη της Θήρας και ο Ψαράς στον δρόμο για το Μουσείο

Η περίφημη «Κόρη της Θήρας» θα εκτεθεί για πρώτη φορά το 2016.Η περίφημη «Κόρη της Θήρας» θα εκτεθεί για πρώτη φορά το 2016.  
Ευχόμαστε να είναι σε θέση να υλοποιήσει όσα εξαγγέλλει στο δελτίο Τύπου το υπουργείο Πολιτισμού, με αφορμή την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με τον Δήμο Θήρας για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων του νησιού. Ο αν. υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης ανήγγειλε «ότι θα επιχειρηθεί η ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανακαίνισης του Αρχαιολογικού Μουσείου, για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη από τον
αρχιτέκτονα του έργου, κ. Γεωργιάδη, και πολεοδομική μελέτη». Οπως όλα τα έργα πολιτιστικής υποδομής στη χώρα, έτσι και το μόλις εξαγγελθέν έργο αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας στηρίζονται στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη εξασφαλίζει και όσα αναγγέλλουν οι υπουργοί της κυβέρνησης.
Αλλωστε, η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο ΥΠΠΟ και τον Δήμο Θήρας (και συγκεκριμένα τον δήμαρχο Νίκο Ζώρζο) περιλαμβάνει την έκθεση, για πρώτη φορά, της Κόρης της Θήρας, την άνοιξη του 2016 «στο προς επισκευήν αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου». Η Κόρη της Θήρας, από μάρμαρο Νάξου, έχει ύψος 2,30 μ. και βάρος 750 κιλά (7ος αιώνας π.Χ.). Εως τώρα φυλάσσεται στις αποθήκες του Μουσείου. Εξαγγέλθηκε επίσης η έκθεση τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου στον αχρησιμοποίητο χώρο του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας, καθώς και η ανάδειξη των ανασκαφών και των χώρων στα Μεσαιωνικά Καστέλια.
Ο «Ψαράς»
Από τις 25 Ιουνίου, η διάσημη και άρτια διατηρημένη τοιχογραφία του «Ψαρά» από τη δυτική οικία της προϊστορικής πόλης στο Ακρωτήρι της εκτίθεται στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας. Ο «Ψαράς», ένα από τα σπουδαιότερα έργα της ζωγραφικής των προϊστορικών χρόνων στο Αιγαίο, εκτίθεται για πρώτη φορά στον τόπο της εύρεσής του, τη Θήρα, σχεδόν 45 χρόνια μετά την εύρεση και συντήρησή του. Εως τώρα, ο «Ψαράς» φυλασσόταν στα υπόγεια του Μουσείου αποκλεισμένος από το κοινό.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αν. υπουργού Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη στη Σαντορίνη, έγινε και η ημερίδα με θέμα «Σαντορίνη - Προορισμός όλο τον χρόνο», στην οποία συμμετείχαν παράγοντες της τουριστικής επιχειρηματικότητας.
Η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Θήρας αφορά και τη βελτίωση των πολιτιστικών υποδομών. Το ΥΠΠΟ δεν ανακοίνωσε τίποτε συγκεκριμένο πέραν της ανακαίνισης του Αρχαιολογικού Μουσείου, για το οποίο υπάρχει η «επιθυμία» να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Εάν και εφόσον... Οφείλουμε σε όλα να είμαστε ρεαλιστές και κοστολογημένοι.
 Έντυπη
 http://www.kathimerini.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.