Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Πλυντήριο: πώς πρέπει να το καθαρίζεις;

Πιστεύεις ότι το πλυντήριο καθαρίζεται μόνο του επειδή χρησιμοποιεί νερό και απορρυπαντικό;
Μέγα λάθος!
Η κακή του συντήρηση κάνει κακό και στα ρούχα σου! Το καθάρισμά του όμως είναι τόσο απλό και πρέπει να το επαναλαμβάνεις κάθε φορά που πλένεις εάν θέλεις να "ζήσει" αρκετά, να πλένει σωστά και να μη μυρίζει! Πώς; 5 είναι τα βήματα!
1) Πέρασε το εξωτερικό μέρος του πλυντηρίου με ένα υγρό πανί με σαπούνι πιάτων ή κάποιο κρεμώδες υγρό ή ακόμη και άζαξ για να το καθαρίσεις. Βγάζε κάθε φορά που πλένεις το συρταράκι με τις θήκες του απορρυπαντικού και πλύντο καλά για να μην μαζεύει σκόνη και δεν αποδίδει το απορρυπαντικό στην πλύση.

2) Στέγνωνε καλά τα λάστιχα του πλυντηρίου μετά από κάθε πλύση. Τα νερά και τα σκουπιδάκια που μαζεύονται εκεί στεγνώνουν, αφήνουν άλατα και διαβρώνουν ή μουχλιάζουν τα λάστιχα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τα αλλάξεις, γεγονός που κοστίζει!
3) Καθάρισε το φίλτρο του πλυντηρίου όσο τακτικά προβλέπει ο κατασκευαστής ή και τακτικότερα (τουλάχιστον μια φορά το μήνα) ώστε να απομακρύνεις τις ίνες που έχουν συγκεντρωθεί. Πλύνε καλά τα φίλτρα με σαπούνι πιάτων πριν το ξαναβάλεις στη θέση του.
4) Μια φορά την εβδομάδα ή το μήνα τοποθέτησε 4 ταμπλέτες για πλυντήριο πιάτων στο άδειο πλυντήριο ρούχων και πλύνε σε ένα πρόγραμμα με υψηλή θερμοκρασία (άνω των 60 βαθμών) ώστε να απομακρύνεις τις οσμές.
5) Άφηνε πάντα ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου και τη θήκη του απορρυπαντικού για να στεγνώνουν και να αερίζονται ώστε να μην πιάνουν μούχλα και βακτήρια.
Πηγή
http://www.zoomblog.org

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.