Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Σκωληκοειδίτιδα: Μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς χειρουργείο

Η αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης λόγω σκωληκοειδίτιδας είναι μία από τις συνηθέστερες επεμβάσεις ρουτίνας στον κόσμο.
Τώρα, ερευνητές από τη Φινλανδία υποστηρίζουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι περιττή, καθώς η σκωληκοειδίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά.
Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 500 περιστατικά σκωληκοειδίτιδας σε ενήλικες, περιστατικά στα οποία δεν
υπήρξαν επιπλοκές όπως ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης, λοίμωξη ή βλάβες στην περιοχή της κοιλιάς. Οι μισοί ασθενείς υποβλήθηκαν σε σκωληκοειδεκτομή, ενώ στους άλλους μισούς χορηγήθηκε ενδοφλέβια αντιβίωση για τρεις ημέρες και στη συνέχεια αντιβίωση σε χάπι για μία εβδομάδα.
Διαπιστώθηκε ότι το 73% των ασθενών που έλαβαν τα αντιβιοτικά ανάρρωσαν ομαλά και δεν χρειάστηκε να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση τουλάχιστον για ένα έτος μετά. Οι υπόλοιποι ασθενείς (27%) εκδήλωσαν ξανά σκωληκοειδίτιδα και υποβλήθηκαν τελικά σε σκωληκοειδεκτομή, δεν εκδήλωσαν όμως περισσότερες επιπλοκές σε σύγκριση με τους ασθενείς που είχαν υποβληθεί εξ αρχής στην επέμβαση.
«Πρόκειται για μια ριζική αλλαγή στον συνήθη τρόπο σκέψης, καθώς η σκωληκοειδεκτομή εφαρμόζεται με επιτυχία για περισσότερα από 100 χρόνια», δηλώνει η Δρ Paulina Salminen, χειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τούρκου και βασική συντάκτης της σχετικής μελέτης που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, The Journal of the American Medical Association. Editorial που συνοδεύει τη μελέτη αναφέρει επίσης πως «έφτασε η ώρα να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιείται πάντοτε σκωληκοειδεκτομή σε ασθενείς με σκωληκοειδίτιδα που δεν παρουσιάζουν επιπλοκές».
Τα διαθέσιμα στατιστικά δείχνουν ότι σε ποσοστό 80% των ασθενών με σκωληκοειδίτιδα δεν εμφανίζονται επιπλοκές και σε αυτούς τους ασθενείς δεν θα πρέπει ενδεχομένως να μην πραγματοποιείται σκωληκοειδεκτομή. Ωστόσο, εάν υπάρχει ρήξη στη σκωληκοειδή απόφυση επιβάλλεται να γίνει επείγουσα χειρουργική επέμβαση, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θανατηφόρας λοίμωξης στην κοιλιά. 
Πηγη onmed
 http://www.ksipnistere.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.