πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος, επεξεργασμένων τροφίμων και αναψυκτικών.
«Είναι γνωστό ότι τα φρούτα, τα λαχανικά, το τσάι, ο καφές, το κόκκινο κρασί, η μπύρα και η σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Η υιοθέτηση μιας διατροφής που είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη μπορεί να μειώσει την θνησιμότητα», ανέφερε η καθηγήτρια Τζοάννα Καλούζα από το πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας.
Συγκεκριμένα, η αντιφλεγμονώδης διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή πάθηση κατά 20% και από καρκίνο κατά 13%.
[dailymail]
https://www.newside.gr