1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
8 φλ. ζωμός λαχανικών ή κότας (σπιτικός ή φτιαγμένος με κύβο)
4 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μπουκιές
1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο
4 μέτρια κολοκυθάκια (σκουρόχρωμα) σε ροδέλες
αλάτι
πιπέρι
μπαστουνάκια από ελαφρά βρασμένα κολοκυθάκια για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι.
Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει καλά, χωρίς να πάρει χρώμα.
Ρίχνετε μέσα το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό να μαραθεί.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ζωμό, τις πατάτες και τον δυόσμο και αφήνετε να κοχλάσουν.
Ύστερα, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τις σιγοβράζετε για 10-15 περίπου λεπτά.
Ρίχνετε μέσα και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το βράσιμο, πάντα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αυτά καλά.
Αλέθετε τμηματικά τη σούπα στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, μέχρι να γίνει ρευστός πολτός και την επιστρέφετε στην κατσαρόλα.
Ελέγχετε το αλατοπίπερο και τη σερβίρετε.
(Αν θα τη σερβίρετε αργότερα, τότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μέσα λίγο νερό πριν την ξαναβράσετε).
Αν θέλετε, τη γαρνίρετε με μπαστουνάκια από ελαφρά βρασμένα κολοκυθάκια.
Πηγή
https://www.newside.gr