Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Χαλβάς με σοκολάτα!!!

Υπάρχει ευκολότερο γλυκό από αυτό!!! 
Μετράς 1-2-3-4 καιιιιι...έτοιμο! 
Τέσσερα απλά και εύκολα υλικά. 
Χωρίς σημειώσεις, μεζούρες και γραμμάρια.
Το μόνο σημαντικό είναι να θυμάσαι ποιο υλικό αναφέρεται σε ποιόν αριθμό. 
Τι εννοώ? Πάμε να δούμε...
Ανοίγουμε το ντουλάπι με τα ποτήρια και διαλέγουμε 2 ίδια ποτήρια. 
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι (μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο για
ελαφρύτερο αποτέλεσμα)
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό

1/2 ποτήρι σταγόνες σοκολάτας υγείας ( προαιρετικά)
1/2 ποτήρι χοντροκομμένο καρύδι (προαιρετικά)
κανέλα για πασπάλισμα ( απαραίτητα)!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Παράλληλα σε μια άλλη ψηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι.  Προσοχή γιατί καίγεται εύκολα και μετά πικρίζει το γλυκό μας

 
Όταν ροδίσει,χαμηλώνουμε την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε μια κουταλιά από το σιρόπι και με μεγάλη προσοχή (πιτσιλάει κολασμένα) το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι.
[Εγώ καπακώνω με το καπάκι της την κατσαρόλα στις πρώτες κουταλιές, αλλιώς τρώνε χαλβά ΚΑΙ τα πλακάκια της κουζίνας]. 
Ανακατεύουμε συνεχώς και με τον ίδιο τρόπο και πάντα με μεγάλη προσοχή αδειάζουμε όλο το σιρόπι στο σιμιγδάλι Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ρουφήξει το υγρό και να κάνει φουσκάλες που σκάνε... τότε είναι έτοιμο.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να κρυώσει. 
Αν κάποιος θέλει τον χαλβά του σκέτο, απλά μεταφέρει το μείγμα σε φόρμα του κεικ, ή ατομικά μπολάκια ή απλά σε ένα ταψάκι. 
Αν πάλι είναι πιο "εκλεκτικός" και "μερακλής"...τον ενισχύει με χοντροκομμένο καρύδι και με σταγόνες σοκολάτας πριν τον αδειάσει στο σκεύος που θέλει.
Τώρα πρέπει να περιμένουμε να κρυώσει (αλλιώς θα πάθουμε έγκαυμα τρίτου βαθμού) για να σερβιριστούμε την γενναία  μερίδα μας:
Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα. Του πάει πολύ..!!
Όπως έχετε ήδη καταλάβει από τις φωτο...εγώ προτιμώ την δεύτερη εκδοχή:

Σημ: Αντί για καρύδι μπορούμε να βάλουμε κουκουνάρι, σταφίδες, φιστίκι Αιγίνης ή και συνδυασμό αυτών..!


Σάμαλι Πολίτικο!

Συνταγή για εύκολες νηστίσιμες καριόκες!

Νηστήσιμο σοκολατένιο κέικ με επικάλυψη κουβερτούρας

Μπαστουνάκια πορτοκαλιού με σοκολάτα

Σάμαλι! Νηστίσιμο και νόστιμο γλυκό, δεν έχει ούτε λάδι!

Νηστήσιμο γλυκό! Φτιάχνουμε φτωχό τώρα που είναι νηστεία!

Σιμιγδαλόπιτα αλάδωτη! Αγιορείτικη συνταγή!

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι-πορτοκάλι

Σοκολατάκια!!! Λαχταριστά γλυκά χωρίς ζάχαρη!!!

Φτιάξτε νηστίσιμες σοκολατένιες καριόκες

Κέικ νηστίσιμο με πορτοκάλι και καρότο

Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα

Νηστίσιμο Εκμέκ : Αγιορείτικη συνταγή

Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και σοκολάτα κουβερτούρα!!!!

Κέικ λαδιού με λεμόνι 

 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.