Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Γαλοπούλα σε χασαπόχαρτο από τον Γιάννη Γκελντή

Ο Γιάννης Γκελντής μεγάλωσε στη Γερμανία. 
Η γαλοπούλα τού θυμίζει την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν όλη η οικογένεια συγκεντρωνόταν γύρω από το τραπέζι, για να τη γευτεί, ψημένη στο φούρνο με κάστανα και κιμά. 
Στην πορεία, γύρισε πολλές πόλεις και μαγείρεψε πολλές φορές για χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν. 
Πάντα όμως, η παιδική ανάμνηση της πλούσιας αυτής συνταγής τον στοιχειώνει γλυκά. 
Τώρα πια, ετοιμάζοντας για την Άγια Νύχτα τη γαλοπούλα, προτιμά να την ψήνει στο φούρνο διπλοτυλιγμένη με λαδόκολλες, χασαπόχαρτα, αλουμινόχαρτο και εφημερίδες. Μάλλον, προσπαθεί υποσυνείδητα να προστατέψει τη θύμηση του
- εκτός, φυσικά, από τους χυμούς της... 
Υλικά 
Γαλοπούλα σε χασαπόχαρτο
Μία γαλοπούλα (4,5-5 κιλά)
10 φέτες μπέικον
1 ποτηράκι ελαιόλαδο 200 mI
4 μεγάλες λαδόκολλες
4 χασαπόχαρτα
8 φύλλα εφημερίδας και 4 μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο περίπου 20 cm το καθένα
20 μέτρα σπάγκος
Αλάτι, πιπέρι 

Παρασκευή 
Πλένουμε πολύ καλά τη γαλοπούλα, την αλείφουμε εσωτερικά και εξωτερικά με το ελαιόλαδο, την αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα-έξω, την καλύπτουμε εξωτερικά με το μπέικον και την ντύνουμε όλη με τη λαδόκολλα (προσοχή να μη σκιστεί). Τη δένουμε με το σπάγκο, τυλίγουμε με το χασαπόχαρτο, τη δένουμε με τον υπόλοιπο σπάγκο, την καλύπτουμε προσεχτικά με την εφημερίδα, και τη «φυλακίζουμε» με το αλουμινόχαρτο. Τη βάζουμε στο φούρνο στους 140°C για περίπου πέντε ώρες και ύστερα στους 200°C για ακόμη μισή ώρα. Το υγρό που βγάζει η γαλοπούλα το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, το "δένουμε" με 40 γρ. λιωμένο βούτυρο ανακατεμένο με 40 γρ. αλεύρι και το χρησιμοποιούμε ως σάλτσα. 
 http://www.athinorama.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.