Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε ποιες τροφές με βοήθησαν να τρώω λιγότερο

Έβαλα αυτές τις τροφές στην καθημερινότητά μου και έχασα όλα τα περιττά κιλά. Μέρος της προσπάθειας απώλειας βάρους είναι η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων, όμως κάποιες φορές είναι απαραίτητη και μια επιπλέον βοήθεια. Αυτή ακριβώς τη βοήθεια χρειαζόμουν για να καταφέρω να χάσω τα περιττά κιλά, γιατί όπως καταλαβαίνετε έρχονται τα Χριστούγεννα και οι πειρασμοί θα είναι πολλοί. 
Έτσι αποφάσισα να χάσω τα επιπλέον κιλά, ώστε να με βρουν οι γιορτές λίγο πιο αδύνατη. 
Και τα κατάφερα, όχι όμως μόνο με τη μείωση των θερμίδων αλλά πρόσθεσα στο διατροφικό μου
πρόγραμμα κάποιες τροφές, οι οποίες αύξησαν το αίσθημα κορεσμού και έτσι έτρωγα λιγότερο. 
Θέλετε να δείτε ποιες είναι;
Σπόροι Chia
Αυτά τα μικρά ασπρόμαυρα θαύματα μπορούν να απορροφήσουν έως και 10 φορές το μέγεθος τους σε νερό. Αυτό σημαίνει ότι  πριν φάω τους σπόρους Chia τους μούσκευα στο νερό και έτσι με κρατούσαν για ώρες χορτάτη ενώ ταυτόχρονα με ενυδατώνανε. Επίσης μία κουταλιά της σούπας σπόροι Chia προσφέρει δύο γραμμάρια πρωτεΐνης και τέσερα γραμμάρια φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στο αίσθημα κορεσμού.  
Φασόλια
Όλα τα όσπρια είναι πλούσιε σε φυτικές ίνες και σε χαμηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, ο συνδυασμός των οποίων δημιουργεί το αίσθημα πληρότητας και μας κρατάνε για πολλές ώρες χορτάτους. Το δικό μου αγαπημένο όσπριο είναι τα φασόλια, γιατί μπορώ να τα βάλω στις σαλάτες, να τα κάνω σούπα ή να φτιάξω burritos.
Μούρα
Μπορεί να σας φαίνονται μικρά όμως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, γεγονός που τα καθιστά μια από τις καλύτερες επιλογές για όσους θέλουν να χάσουν κιλά. Ένα φλιτζάνι μούρα προσφέρει περίπου 8 γραμμάρια  φυτικές ίνες, ανάλογα με την ποικιλία.  Κάθε πρωί έτρωγα γιαούρτι με βατόμουρα και ένιωθα χορτάτη για αρκετές ώρες.
Μήλα
Τα μήλα περιέχουν έναν ειδικό τύπο φυτικών ινών που ονομάζεται πηκτίνη, η οποία αυξάνει κατά πολύ το αίσθημα κορεσμού. Απλά βεβαιωθείτε ότι τρώτε το μήλα με τη φλούδα γιατί έχει το μεγαλύτερος μέρος των φυτικών ινών. Και όποτε ήθελα κάτι γλυκό έψηνα ένα μήλο στο φούρνο, το πασπάλιζα με κανέλα και το απολάμβανα.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.