Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Αδέσποτα σκυλιά - Ανεύθυνοι ιδιοκτήτες!

  Γράφει ο Μάρκος Ζώρζος
Φίλοι μου,
Ο Σεπτέμβριος μπήκε για τα καλά. Τα σχολειά μας ανοίγουν (άραγε είναι έτοιμα;) για να δεχτούν τα πρωτάκια και να μας δώσουν σε 10 περίπου μήνες τους καρπούς τους, που δεν είναι τίποτε άλλο από νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, τους μαθητές που θα τελειώσουν το λύκειο, παιδιά έτοιμα να δώσουν την μάχη για την βελτίωση της κοινωνίας μας (ελπίζω). Καλή επιτυχία να έχουν και καλή σχολική χρόνια.

Όμως είναι και ένας μήνας που σιγά-σιγά θα αρχίσουν και οι πρώτοι επιχειρηματίες να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους (δυστυχώς) και σε πολύ λίγο όχι περισσότερο από το τέλος του Οκτώβρη η Σαντορίνη θα θυμίζει έρημο νησί. Σε τίποτε δεν θα θυμίζει ότι πριν λίγους μόνο μήνες διάβαιναν τα σοκάκια των Φηρών ή κολυμπούσαν στις παράλιες μας χιλιάδες τουρίστες. Τα ερμητικά κλεισμένα καταστήματα τα άδεια σοκάκια και δρόμοι οι ερημικές παραλίες θα είναι αυτά που θα φωτογραφίζουν οι πιθανόν λίγοι ασιάτες (κινέζοι;) επισκέπτες μας. Όμως αυτή την ερημιά και μοναξιά δεν την βλέπουν μόνο οι λιγοστοί τουρίστες την ζούμε και εμείς που κατοικούμε μόνιμα σ αυτόν το τόπο. Θα μπορούσε βέβαια να μην είναι τόσο έντονη η διαφορά, αλλά δεν πειράζει.
http://my.fakingnews.firstpost.com/files/2014/05/StreetDog.jpg Θα θελα να αναφερθώ σε δυο σημαντικά προβλήματα που εντοπίζει κανείς αν κινηθεί την νύχτα στους δρόμους των χωριών μας και πολύ περισσότερο σ αυτούς που το καλοκαίρι έχει την περισσότερη κίνηση. Φωτισμός και αδέσποτα σκυλιά. Αναφέρομαι σ αυτά τα δυο για ένα βασικό λόγο, αρχίζοντας την λειτουργία τους τα σχολεία αρχίζουν και τα φροντιστήρια των παιδιών μας επί πλέον νυχτώνει γρήγορα. Πόσο εύκολο είναι να κυκλοφορήσει κάποιος σε έναν μισοσκότεινο δρόμο; Αν κάποιος κινηθεί στους πολυσύχναστους δρόμους μας τον χειμώνα θα δει πάρα πολλά φωτιστικά του δήμου μας να μην ανάβουν. Είναι σχετικά λογικό αν κάποιος σκεφτεί ότι το καλοκαίρι δεν υπήρχε ανάγκη ιδιαίτερου φωτισμού στο σημείο γιατί όλο και κάποιο κατάστημα συμπλήρωνε με τον φωτισμό του την περιοχή. Κάτι ανάλογο αλλά πιο επικίνδυνο ίσως είναι τα αδέσποτα σκυλιά. Όταν λέω επικίνδυνο δεν εννοώ το κάθε ένα σκυλί που είναι αδέσποτο εννοώ τα σκυλιά που οργανώνονται σε αγέλες και αν τα δεις μόνος την νύχτα σίγουρα θα φοβηθείς.
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε έρθει τετ α τετ με αγέλη αδέσποτων σκυλιών το χειμώνα, αλλά σας πληροφορώ ότι δεν είναι και το καλλίτερο που μπορεί να συναντήσει κανείς. Σκεφτείτε ένα δρόμο με ημίφως και μια δεκαριά, δεκαπέντε σκυλιά να σε κοιτούν. Σίγουρα τα σκυλιά δεν φταίνε ούτε είναι ανθρωποφάγα όμως ο φόβος που αυτά έχουν λόγω της εγκατάλειψης και της πείνας τα κάνουν επικίνδυνα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ιδιαίτερα τον χειμώνα ακούμε να επιτίθενται σε κοτέτσια και μαντριά. Δεν έχουν άδικο, πρέπει να ζήσουν, και θα πρέπει να τιμωρηθούν και να πληρώσουν αυτοί που τα είχαν, γιατί αφού τα χάρηκαν σαν κουταβάκια μόλις μεγάλωσαν και δεν είναι πλέον το κουταβάκι που είχαν τα εγκαταλείπουν στο έλεος τους.
Γνωρίζω όπως νομίζω και εσείς, ότι στο νησί μας υπάρχει ένα καταφύγιο αδέσποτων σκύλων. Το καταφύγιο αυτό βρίσκετε στην περιοχή του Καρτεράδου, στο οποίο γίνεται πολύ καλή δουλειά. Ο δήμος διαθέτει τον χώρο χρήματα για την τροφή τους και γιατρό. Βέβαια σημαντικότατο και αξιοσημείωτο ρόλο παίζει και η φιλοζωική ομάδα που φροντίζει για όλα τα υπόλοιπα καθαριότητα κοινωνικοποίηση των ζώων και τέλος υιοθεσία. Δεν επιτρέπεται κάθε κάτοχος σκύλου που πλέον δεν μπορεί για κάποιο λόγο να τον έχει υπό την προστασία του να τον αφήνει ελεύθερο. Δεν είναι κανένας μας υποχρεωμένος να ασχολείται με την βλακεία του άλλου.
Το μεγάλο όμως πρόβλημα παραμένει και δεν είναι άλλο από τα ελεύθερα – αδέσποτα σκυλιά που πρέπει να μαζεύονται από τους δρόμους. Δεν πρέπει να επικρατεί ο φόβος και να μην μπορεί κάποιος να κυκλοφορήσει ή να σκέπτεται πως το παιδί του θα γυρίσει από το μάθημα του το βραδινό.
Πιστεύω ότι θα δουν με καλή διάθεση από τον δήμο μας τα δυο αυτά προβλήματα (φωτισμό και αδέσποτα σκυλιά) ΕΓΚΑΙΡΑ, ώστε να δοθεί μια λύση, ακόμα πιο αποτελεσματική από προηγούμενα χρόνια. Επιτέλους πρέπει να νοιώσουμε ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια εμείς και οι λιγοστοί επισκέπτες μας του χειμώνα να μην έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμα πρόβλημα.
Καλό φθινόπωρο σε όλους.
Με εκτίμηση
Μάρκος Ζώρζος
 http://www.santonews.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.