Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Είναι αλήθεια ότι παχαίνει η μπανάνα ή πρόκειται για αστικό μύθο;

Είναι αλήθεια ότι παχαίνει η μπανάνα ή πρόκειται για αστικό μύθο;Διαβάζεις στα διαιτολόγια που προτείνουν οι διαιτολόγοι να προτείνουν “ένα φρούτο”! Μπορεί όμως αυτό να είναι μια μπανάνα ή όχι; Γιατί έχεις ακούσει πολλά. Οτι παχαίνει, πως έχει πολλή ζάχαρη και άρα πάρα πολλές θερμίδες. Είναι όμως όλο αυτό αλήθεια; Τι λένε οι ειδικοί;
Η μπανάνα δεν παχαίνει. Αντίθετα είναι καλός σύμμαχος στη γυμναστική, δεν έχει καθόλου λίπος, καθυστερεί τις ρυτίδες και

διώχνει το στρες.
Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Φαίη Καλλίδου δίνει όλες τις λεπτομέρειες της “κίτρινης” φρουτένιας δύναμης… “Μια μπανάνα έχει συγκριτικά με άλλα φρούτα περισσότερες θερμίδες (90-130kcal). Ωστόσο, το θερμιδικό της περιεχόμενο είναι χαμηλό. Έτσι, ακόμα και αν τρώμε μια μπανάνα ημερησίως είναι δύσκολο να παχύνουμε”.
ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ
Εκτός από την υπέροχη γεύση της, τα θρεπτικά συστατικά της θα γίνουν οι πιστοί σύμμαχοι στην καθημερινή διατροφή. “Η μπανάνα αποτελεί ένα καλό ενδιάμεσο σνακ, πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφαιρείται από ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής” αναφέρει η κα. Καλλίδου.
Γεύση και απόλαυση χωρίς ίχνος λίπους
Η μπανάνα δεν έχει καθόλου λίπος και όπως καταλαβαίνεις αυτό από μόνο του είναι καλό. Μην ξεχνάς πως σαν φρούτο που… “σέβεται τον εαυτό του” έχει φυτικές ίνες, οι οποίες βελτιώνουν την καλή λειτουργία του εντέρου και μειώνουν την απορρόφηση λίπους. Μια καλή επιλογή δηλαδή για να χορτάσεις την ώρα που σε πιάνει λιγούρα!


Το φρούτο που πρέπει να έχεις στο σάκο του γυμναστηρίου
Η μπανάνα είναι διάσημη για την υψηλή περιεκτικότητά της σε κάλιο. “Το Κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που παίζει σπουδαίο ρόλο στην πρωτεϊνοσύνθεση και τη διατήρηση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας” εξηγεί η Κλινική διαιτολόγος Φαίη Καλλίδου. Όταν δεν ξεχνάς την μπανάνα μετά τη γυμναστική οι μύες του σώματος αυξάνονται. Και πιο γυμνασμένοι μύες σημαίνουν περισσότερες καύσεις και πιο “ενεργό” μεταβολιμό. Και περισσότερες καύσεις σημαίνει αδυνάτισμα!

 http://biologikaorganikaproionta.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.