Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε ειδική θεραπεία για τον νέο ιό

AC11A98CFABBAE3440533475229CE1D4.jpgΜέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του θανατηφόρου κοροναϊού MERS ζητά να ληφθούν ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών Αθανάσιος Τσακρής. Το γεγονός ότι «δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε ειδική θεραπεία για τον νέο ιό», αλλά και η θνησιμότητα που αγγίζει το 50% των ασθενών που προσβάλλονται από αυτόν, όπως τονίζει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθιστά αναγκαία την πρόληψη.
«Η χώρα μας είναι πύλη εισόδου ανάμεσα στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη και καλείται να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, όπως συνιστούν τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο αντιμετώπισης των λοιμώξεων», εξηγεί.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει διασπορά του παθογόνου αυτού καινούργιου ιού στις χώρες της αραβικής χερσονήσου και ιδιαίτερα στη Σαουδική Αραβία. Γι’ αυτό «θα πρέπει να γίνεται ενδελεχής έλεγχος σε άτομα που έχουν συμπτώματα στο αναπνευστικό σύστημα και έχουν προηγουμένως επισκεφθεί ή παραμείνει σε χώρες της αραβικής χερσονήσου για να δούμε αν υπάρχει λοίμωξη από τον νέο ιό. Και οι γιατροί πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι σε αυτή την κατεύθυνση και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων», τονίζει.
Όσον αφορά στο πότε θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί κάποιος, ξεκαθαρίζει πως συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν μέχρι και 10 ημέρες μετά τη μόλυνση. με τον MERS. «Από τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα -γιατί αρκετά σημεία για το πως συμπεριφέρεται αυτός ο νέος ιός δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα στη διεθνή βιβλιογραφία- φαίνεται ότι μπορούν να εμφανιστούν συμπτώματα και 10 ημέρες μετά την επαφή με ασθενή που έχει μολυνθεί με τον ιό MERS. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα άτομα που έχουν έρθει σε μη προστατευμένη επαφή με άτομα που πάσχουν θα πρέπει για 14 ημέρες να παραμένουν σε καραντίνα, καθώς αυτές είναι οι διεθνείς οδηγίες, να αποφεύγουν δηλαδή επαφή με άλλα άτομα για περίπου δύο εβδομάδες», τονίζει..
Βάσει των στοιχείων που ανέφερε ο καθηγητής οι νεκροί αγγίζουν τους 100 σε διάφορες χώρες «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μάλιστα μια εξάπλωση τους τελευταίους δύο μήνες σε νοσοκομεία της Σαουδικής Αραβίας και μάλιστα καταγράφονται και περιπτώσεις ενδονοσοκομειακής μετάδοσης αυτού του ιού», εξήγησε και πρόσθεσε πως «είναι ένας καινούργιος τύπος «κοροναϊού. Έχει χαρακτηριστικά που διαφέρουν αρκετά από τους υπόλοιπους κοροναϊούς, γενετικά μοιάζει με κορόναϊούς που έχουν βρεθεί στις νυχτερίδες. 
 http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.