Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Φυματίωση μεταδόθηκε από γάτα σε άνθρωπο

81E9CB672C2F4B0DA04B9AFE80DA01C2.jpg
  Επιβεβαιώθηκαν αυτή την εβδομάδα, από τις βρετανικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας (PHE), τα δύο πρώτα στον κόσμο κρούσματα φυματίωσης που μεταδόθηκε από μια γάτα στα αφεντικά της.
«Είναι τα δύο πρώτα στον κόσμο κρούσματα μετάδοσης της φυματίωσης της γάτας στον άνθρωπο, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα», ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες αυτές.
Η ανακάλυψη έγινε έπειτα από μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε πέρυσι σχετικά με «εννέα οικόσιτες γάτες φορείς του Mycobacterium
bovis στο Μπέρκσαϊρ (ανατολική Αγγλία) και στο Χαμσάιρ (νότια Αγγλία)» από επιστήμονες της εξειδικευμένης στην υγεία των ζώων κτηνιατρικής υπηρεσίας (AHVLA), υπογράμμισε χθες ένα μέλος των PHE.
«Οι γάτες αυτές είχαν πιθανόν μολυνθεί οι ίδιες από δάγκωμα ασβού ή τρωκτικών», διευκρίνισαν οι επιστήμονες.
«Τα δύο πρόσωπα που μολύνθηκαν αντιδρούν καλά στη θεραπεία», διαβεβαίωσαν.
Δύο άλλοι ιδιοκτήτες γατών μολύνθηκαν επίσης από φυματίωση, αλλά «δεν ανέπτυξαν τη νόσο», ανακοίνωσαν οι PHE.
«Τους συνιστούμε να ειδοποιήσουν την οικογένειά τους και τους οικείους τους ώστε να εξετασθούν και να ζητήσουν βοήθεια από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας», πρόσθεσαν.
Τα κρούσματα μετάδοσης της φυματίωσης από τις γάτες στους ανθρώπους «παραμένουν ωστόσο πολύ σπάνια», διευκρίνισαν οι PHE.
«Η μετάδοση μπορεί να συμβεί αναπνέοντας βακτήρια που μεταδίδονται απ’ αυτά τα αιλουροειδή», πρόσθεσαν.
Η φυματίωση πλήττει κυρίως τους πνεύμονες, αλλά μπορεί ακόμη να προσβάλει όλα τα μέρη του σώματος, ανάμεσα στα οποία τα οστά και το νευρικό σύστημα.
Το 2012 είχαν καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο 8.751 κρούσματα φυματίωσης. 
 http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.