με τα ανάλογα λουλούδια της εποχής!
Όμως στη συνέχεια θα αναφερθούμε για ένα ωραίο γυαλιστερό και αφράτο κουλούρι, το οποίο μπορείτε να δείτε πιο κάτω!
Υλικά: 300 γραμ. ζάχαρη.
300 γραμ. φυτίνη
120 γραμ. χυμό πορτοκαλιού
2 πορτοκάλια - ξύσμα
50 ml κονιάκ
500 γραμ. γάλα
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό για άλειμμα
Εκτέλεση: Χτυπάμε την ζάχαρη με τη φυτίνη, έτσι ώστε να αφρατέψουν.
Σ΄ ένα άλλο μπολ, βάζουμε: Γάλα, χυμό, κονιάκ, ξύσμα, αυγά, βανίλιες, σόδα, μπέικιν και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μίγμα με τη φυτίνη, μαζί με τομισό αλεύρι και τα χτυπάμε.
Μπορεί το υλικό να μείνει και στο ψυγείο για 6 με 24 ώρες.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε αποσπασματικές εικόνες από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη
Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη
Κλικ εδώ! Φτιάχνω Μελιτίνια Σαντορίνης!