Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ενεργειακό τζάκι

Ενεργειακό τζάκιΑνακάλυψε την εναλλακτική θέρμανση!
Ζέστανε το σπίτι σου οικονομικά και οικολογικά...
Ο χειμώνας όπου να 'ναι θα φανεί και το τζάκι θα πάρει φωτιά. Είναι μια καλή στιγμή λοιπόν να μάθεις για το ενεργειακό τζάκι!
Τα ενεργειακά τζάκια είναι κλειστού τύπου εστίες από πυρότουβλα ή μαντέμι, που κλείνουν μπροστά με πυρίμαχο τζάμι και είναι ιδιαίτερα οικονομικά ως προς τη λειτουργία τους.
Απαιτούν 6 κιλά περίπου ξύλα την ώρα, όταν τα παραδοσιακά καταβροχθίζουν 20. Επίσης, μπορούν να κάψουν βιομάζα (pellets) και εκπέμπουν 6 γραμμάρια ανθρακούχων αερίων την ώρα, έναντι 47 των συμβατικών τζακιών.
Το μειονέκτημα των ενεργειακών τζακιών είναι βέβαια ότι δεν υπάρχει άμεση επαφή με τη φωτιά, χάνεις δηλαδή σε «ατμόσφαιρα». Αν είσαι βαθύτατα ρομαντικός, δεν είναι για σένα. Αν πάλι προτιμάς την οικονομία, σκέψου το καλά. Το κόστος κατασκευής ενός ενεργειακού τζακιού υπολογίζεται στα 2.000-3.000 ευρώ, ενώ το ήδη υπάρχουν τζάκι σου μετατρέπεται εύκολα σε ενεργειακό.
Αν πέρα από οικονομία ψάχνεις και την περιβαλλοντική συνιστώσα, υπάρχουν και τα οικολογικά τζάκια, τα οποία διαθέτουν επιπλέον και σύστημα επανάκαυσης καπναερίων πριν την έξοδό τους από την καπνοδόχο. Είναι βέβαια ακριβότερα από τα ενεργειακά, αλλά έχουμε κι ένα περιβάλλον να σκεφτούμε...
Το κλειστό ενεργειακό τζάκι (όπως και το οικολογικό) μπορεί να λειτουργήσει κι ως αερόθερμο. Έχει δηλαδή τη δυνατότητα να εκπέμπει θερμό αέρα στον χώρο όπου βρίσκεται, θερμαίνοντάς τον εξολοκλήρου. Μπορεί επιπλέον να συνδεθεί και με αεραγωγούς, ώστε να μεταφέρουν τη θερμότητα και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.
Οι επιλογές σε τζάκι έχουν πράγματι εμπλουτιστεί εξαιρετικά, οπότε καλό είναι να το ψάξεις. Και η καλύτερη ευκαιρία είναι τώρα, πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας...
 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.