Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Πώς πιάνεις την συναγρίδα με παραγάδι

Συναγρίδα
Τη λένε και «άλογο της θάλασσας» κι όχι άδικα…
Η συναγρίδα έχει χρώμα ροζ και γκριζομπλέ, είναι πολύ ευκίνητη και διαθέτει φοβερά δόντια. Είναι ψάρι της τραγάνας και της ξέρας, δεινός κυνηγός στα καθαρά νερά, όπου ζει σε κοπάδια.
Ψαρεύεται με χοντρά παραγάδια, δίχτυα και σύρτες βυθού με καταπληκτικά αποτελέσματα.
Στον γιαλό εμφανίζεται σπάνια. Δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, ούτε και χρειάζεται ειδικές γνώσεις, για να πιάσεις συναγρίδες: κάλαρε μέρα, από την αυγή, ένα παραγάδι με 100-150 αγκίστρια στις 30-40 οργιές, δολωμένα με μαρίδα ή σαρδέλα ολόκληρη.
Λίγο αν έχεις ασχοληθεί με παραγάδια, ξέρεις πού θα βρεις συναγρίδες. Είπαμε, τα παραγάδια τα ρίχνεις μέρα, μέρα και τα σηκώνεις. Και 1 στις 3 θα πάρεις μια καλή συναγρίδα των 7-8 κιλών. Αν βάλεις δε ζωντανό δόλωμα στα μισά αγκίστρια, τότε οι πιθανότητες να βγάλεις ψάρι αυξάνουν κατά πολύ.
Η συναγρίδα ψαρεύεται επίσης ιδανικά με ψαροντούφεκο, αφού το βάρος της ξεπερνάει τα 10 κιλά. Στήσε λοιπόν καλό καρτέρι στα σημεία που κυκλοφορεί, μιας και πρόκειται για πολύ φιλύποπτο ψάρι…


Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.