Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα διαφορετικό γλέντι στον εορτασμό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Καμάρι της Σαντορίνης, με άρωμα τη παράδοσή μας!

 Μπορεί να ζούμε σε μια διαφορετική εποχή και να έχουμε όπως συχνά αναφέρεται «εξελιχθεί», όμως η δίψα μας είναι βαθιά ριζωμένη με την παράδοσή μας.
 
Συνήθως οι προσπάθειες για την αναβίωση πολλών από των εθίμων, συχνά μας απογοητεύουν.


Όμως ο φετινός (βραδινός) εορτασμός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας έγινε με ένα ιδιαίτερο τρόπο, στον  αυλόγυρο του Δημοτικού Σχολείου Καμαρίου με περιορισμένο αλλά ρομαντικό φωτισμό, σύμφωνα με τις υπάρχουσες δυνατότητες.


Κάθε ενδιαφερόμενος έφερνε τη δική του «πετσέτα» δηλαδή τα δικά του μεζεδάκια κρασί και ότι άλλο ήθελε και καθόμαστε ανά παρέες, κάτω από την μαγευτική αυτή νύκτα, με την συνοδεία των τριζονιών, έως ότου ανέβηκε στην εξέδρα το τοπικό μουσικό συγκρότημα του Κυριάκου «Φαρισαίου», όπου και άρχισε με τη σειρά του να μας ταξιδεύει σε ευχάριστα μουσικά μονοπάτια, και μας απογείωσε σ΄ ένα απέραντο γλέντι έως  τις πρωινές ώρες....


Φυσικά όλοι μας   είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι γιατί αναβιώσαμε σε μεγάλο βαθμό την τοπική μας παράδοση.


   Το γλέντι αυτό γινόταν εδώ και 20 συνεχόμενα έτη, όμως αυτό ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αφού μας άφησε όλους άφωνους.

Έτσι λοιπόν, και κατ΄αυτό τον τρόπο περιορίζουμε τις δαπάνες που γινότουσαν από τον Δήμο Θήρας και παράλληλα το κοινό απολάμβανε πολύ πιο ιδιαίτερα τον εορτασμό αυτό, από κάθε άλλη φορά.


Τα συγχαρητήρια ανήκουν εξ  ολοκλήρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καμαρίου της Σαντορίνης, αλλά πολύ δε περισσότερο στην δραστήρια Πρόεδρο του χωριού μας κ. Μαριάννα Πελέκη, η οποία σε περίοδο σκληρής λιτότητας έκαμε πράγματα που δεν πιστεύαμε, αλλά και συνεχίζει με αμείωτους και εντατικούς ρυθμούς το δύσκολο έργο της.


Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και συνέχεια στο δύσκολο έργο τους:

Χρονιά Πολλά και Δημιουργικά γεμάτα από Υγεία και Χαρά

Το υλικό που ακολουθεί είναι από την ιστοσελίδα μας: Εμείς και η Κοινωνία μας
















Δείτε τα πιο κάτω βίντεο



 Επειδή η ώρα είναι αρκετά περασμένη, μέλη από το μουσικό συγκρότημα ήλθαν στο τραπέζι με τους τελευταίους παρευρισκομένους, χωρίς την βοήθεια των τεχνικών μέσων (χωρίς ενισχυτές κ.λ.π) και έγιναν όλοι τους μια μεγάλη παρέα.



Ο γνωστός μας μικρός, αλλά μεγάλος και αγαπημένος βιολιστής. Αντώνης......


Επίσης δείτε πιο κάτω:

Εορτασμός Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας κλικ εδώ

Φωτογραφίες & Βίντεο από τον Εσπερινό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Καμάρι της Σαντορίνης κλικ εδώ

Παναγία η Μυρτιδιώτισσα (+24 Σεπτεμβρίου), η εικόνα του Θεού κλικ  εδώ

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.