Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα μέθοδος θεραπείας της αρτηριακής υπέρτασης

Μία νέα μέθοδος νεφρικής απονεύρωσης για τη θεραπεία της αρτηριακής υπέρτασης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Ευρωκλινική … Αθηνών.
Η νέα μέθοδος βασίζεται στην επινόηση ενός καθετήρα, ο οποίος επιτυγχάνει τη νεφρική απονεύρωση, με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πιέσεως και της ανάγκης χορηγήσεως μεγάλου αριθμού φαρμάκων.
Η συγκεκριμένη μέθοδος, μειώνει την ανάγκη συνεχούς αντι-υπερτασικής φαρμακευτικής αγωγής σε πολλούς ασθενείς, αφού επιφέρει άμεσα, σαφή βελτίωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.
Η πρωτότυπη αυτή μέθοδος εφαρμόσθηκε πρόσφατα με εξαιρετική επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Α΄ Καρδιολογική Κλινική της Ευρωκλινικής Αθηνών υπό τη Διεύθυνση του Δρ. Δημοσθένη Κατρίτση, καθώς και στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου. Η επέμβαση δεν είχε καμία επιπλοκή σε κανέναν ασθενή.

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί μια σύγχρονη επιδημία και προσβάλλει περίπου το 25% του ενηλίκου πληθυσμού στις δυτικές κοινωνίες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζεται ότι περισσότερο από το 50% των ατόμων ηλικίας 60 έως 69 ετών και περίπου το 85% των ατόμων ηλικίας πάνω από 70 ετών, έχουν παρουσιάσει αρτηριακή υπέρταση. Ο ανεπαρκής έλεγχος της αρτηριακής υπέρτασης αποτελεί αυτή τη στιγμή τον κύριο προδιαθεσιακό παράγοντα για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα στη δυτική κοινωνία, όπου ευθύνεται για το 60% των εγκεφαλικών επεισοδίων και 90% περίπου των εμφραγμάτων, τα οποία οδηγούν σε επτά εκατομμύρια θανάτους ανά έτος.
Η αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης επιτυγχάνεται με μια ευρεία κατηγορία φαρμάκων, τα οποία φυσικά δεν στερούνται επιπλοκών. Σε πολλές δε κατηγορίες ασθενών, όπως οι διαβητικοί, απαιτείται σχυνά, ο συνδυασμός τεσσάρων ή και πέντε φαρμάκων προκειμένου να ελεγχθεί η αρτηριακή πίεση. Μέχρι τώρα δεν είχε παρουσιαστεί επεμβατικός τρόπος της νόσου αυτής.
Η νέα μέθοδος έχει ήδη δοκιμαστεί σε μεγάλα κέντρα του εξωτερικού και έχει συνοδευθεί από ανακοινώσεις σε σημαντικά ιατρικά περιοδικά. Η επέμβαση είναι τεχνικά εύκολη και μέχρι τώρα δεν έχει ακολουθηθεί από καμία παρενέργεια ή σοβαρή επιπλοκή. Το πρόγραμμα προβλέπεται να συνεχιστεί από την Α΄ Καρδιολογική Κλινική της Ευρωκλινικής Αθηνών με προσεκτική επιλογή των μελλοντικών ασθενών.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.