Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Σαντορίνη - Καλλίστη, τρυφερή, μαγνητική!

http://lh6.ggpht.com/_HLHuBa67Xk0/Su3Ti90tjRI/AAAAAAAADrM/lyPZNgwSApE/s640/PA250046.JPG

«Δραματική και μαγνητική η αντίθεση. Οι απαλές αμμουδιές και τα ήμερα αμπελοχώραφα. Η αργόσυρτη καθημερινότητα κάτω από την ασάλευτη μολυβένια ζέστη, που την ακύρωναν κάθε τόσο τα σαρωτικά μελτέμια. Δίμορφη, πανέμορφη, άγρια και οικεία, η Σαντορίνη είναι και μένει νεράιδα μαγική που σε θαμπώνει και σε τρυφερεύει, και σε κρατάει αιχμάλωτο για πάντα με τα γητέματά της...». 


Τα λόγια του Μάριου Πλωρίτη γι' αυτό το πέτρινο μισοφέγγαρο -με τη μαύρη άμμο και τις υπόλευκες κουκκίδες- στις εσχατιές των Κυκλάδων. «Σαντορίνη άνωθεν», εκδόσεις Μίλητος, με επιμέλεια έκδοσης, ανθολόγηση κειμένων και σχόλια φωτογραφιών του Εμμανουήλ Λιγνού, διευθυντή της εφημερίδας «Θηραϊκά Νέα». Στη φωτογραφία, το νησάκι του Αγίου Νικολάου του Περαματάρη στην Καλντέρα της Οίας. 

 


Τις θαυμάσιες φωτογραφίες του Γιάννη Γιαννέλου, που δημοσιεύονται στις 240 σελίδες του εντυπωσιακού λευκώματος, συνοδεύουν κείμενα των: Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Ηλία Βενέζη, Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα, Μάριου Πλωρίτη, Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, Πάρι Πρέκα, Αθηνάς Ταρσούλη, Νίκου και Μυρσίνης Σαντοριναίου, Αντώνη Κονταράτου, Βασίλη Αλεξάκη, Ντιάνας Αντωνακάτου, Γιώργου Ανωμερίτη, Φωτεινής Ζαφειροπούλου κ.ά. 


«Το σύμπλεγμα των ηφαιστειακών νησιών της Σαντορίνης ευτύχησε να έχει φωτογραφηθεί από παλιά», σημειώνει ο Εμμανουήλ Λιγνός: «Ετσι, στα 1895-1905, φωτογράφοι συνόδευσαν τον ανασκαφέα της Αρχαίας Θήρας, Γερμανό αρχαιολόγο βαρόνο Χίλερ φον Γκέρτρινγκεν και απαθανάτισαν, όχι μόνο την αποκαλυπτόμενη αρχαία πόλη, αλλά και πολλά τοπία της Θήρας (Φηρά, Καμάρι, Περίσσα, Οία κ.ά.). Η Nelly (Νέλλυ Σουγιουτζόγλου-Σεραϊδάρη), ο μέτοικος στο νησί επαγγελματίας φωτογράφος Γεώργιος Ιωακειμίδης, ο Robert Α. Mc Cabe, ο Σπύρος Μελετζής, η Βούλα Παπαϊωάννου, ο Νίκος Κοντός, ο Γιάννης Σκουρογιάννης, ο Δημήτρης Ταλιάνης, ο Γιώργος Μέης, ο Alexandre και η Emilie και άλλοι, με έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες τους, "έπαιξαν" με το φως και τη σκιά στα τοπία του νησιού». 

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.