Τι χρειαζόμαστε:
250 ml ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
4 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι (400 γραμμάρια συνολικά)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
το(ν) χυμό από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
500 γρ φαρίνα
1 κουταλάκι σόδα
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (Υπομονή χρειάζεται λίγος χρόνος!).
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγουλάκια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τον προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Συνεχίζουμε με τα γιαούρτια, το ξύσμα και τις βανίλιες ενώ χτυπάμε συνεχώς
Τέλος προσθέτουμε -σιγά σιγά- το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 4 λεπτά.
Βουτυροαλευρώνουμε τη φόρμα (αν έχετε αντικολλητική δεν χρειάζεται!).
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσθέστε, εάν επιθυμείτε και σας αρέσει, σταγόνες κουβερτούρας ή μικρά κομματάκια σοκολάτας!
Δένει τέλεια -ιδίως η σοκολάτα υγείας- με τη γεύση από το πορτοκάλι.
Μπορείτε επίσης να το σιροπιάσετε ή απλά να προσθέσετε λίγη ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
πηγη womantoc
https://news-tora.eu