Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Τα αμύγδαλα και το μέλι, πώς βοηθούν κατα της ψηλής χοληστερόλης στο αίμα;

Αμύγδαλα και μέλι: Τα αμύγδαλα και το μέλι βοηθούν κατα της ψηλής χοληστερόλης στο αίμα. 
Τα αμύγδαλα μπορούν να μειώνουν την κακή χοληστερόλη LDL. 
Παράλληλα απομακρύνουν τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο της καρδίας.
Η ιδιότητα τους αυτή, οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες χωρίς κορεσμένα λίπη.

Σε έρευνα που έγινε από γιατρούς στον Καναδά και στην Καλιφόρνια, δόθηκαν σε άτομα με ψηλή χοληστερόλη στο αίμα, δύο διαφορετικές δίαιτες. 
 Η μια περιείχε 74 γραμμάρια αμύγδαλα (περίπου 2 ουγκιές) και η άλλη 37 γραμμάρια.
Μετά από ένα μήνα, αυτοί που έπαιρναν τη ψηλή δόση παρουσίασαν 10% πτώση της κακής χοληστερόλης LDL στο αίμα τους.
Τα άτομα που έπαιρναν τη χαμηλή δόση των αμυγδάλων έδειξαν περίπου 4% πτώση της κακής χοληστερόλης.
Και στις δύο ομάδες ασθενών, ο δείκτης κακής προς καλή χοληστερόλη (LDL/HDL) μειώθηκε σημαντικά, κατά 12% στην πρώτη ομάδα και κατά 8% στη δεύτερη.
Οι μεταβολές που προκλήθηκαν από τις καθημερινές αυτές ποσότητες των αμυγδάλων στη διατροφή, συσχετίζονται με ουσιαστική μείωση του κινδύνου για καρδιακή πάθηση.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα αμύγδαλα που δόθηκαν στους ασθενείς κατά την έρευνα, αντικατέστησαν άλλα τρόφιμα ή επιδόρπια ή σνακ στη διατροφή τους, για να μειωθεί η συνολική ποσότητα θερμίδων που έπαιρναν.
Ο λόγος είναι διότι τα αμύγδαλα έχουν πολλές θερμίδες (100 γραμμάρια περιέχουν 610 θερμίδες περίπου). Έτσι η προσθήκη αμυγδάλων πρέπει να οδηγεί στην αφαίρεση άλλων τροφίμων στη διατροφή για να μην γίνεται νοσηρή υπερφόρτωση του οργανισμού με θερμίδες.
Τα αμύγδαλα όπως και άλλοι ξηροί καρποί περιέχουν μεταξύ άλλων, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που μειώνουν τη χοληστερόλη. Ανάλογα λιπαρά οξέα περιέχονται και μέσα στο ελαιόλαδο, και τα αβοκάντο.
Το συμπέρασμα των ερευνητών για τα αμύγδαλα είναι ότι σε μικρές ποσότητες καθημερινά και στα πλαίσια μια γενικότερης υγιεινής διατροφής, μπορούν να μειώνουν την κακή χοληστερόλη.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρέπει να καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες, διότι τα αμύγδαλα, όπως και άλλοι ξηροί καρποί, ενώ περιέχουν ωφέλιμες θρεπτικές ουσίες, εντούτοις περιέχουν πολλές θερμίδες.
Σε μια άλλη μελέτη, που αφορά ακόμη ένα δημοφιλές έδεσμα, το μέλι, έχουν προκύψει ενδιαφέροντα δεδομένα.
Πράγματι για πρώτη φορά βρέθηκαν στοιχεία που υποστηρίζουν τις ευεργετικές δράσεις που έχει το μέλι.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις, έδωσαν σε εθελοντές διάφορα εδέσματα και ροφήματα και στη συνέχεια έλεγξαν τα επίπεδα των αντί-οξειδωτικών ουσιών μέσα στο αίμα τους.
Οι αντί-οξειδωτικές ουσίες έχουν σημαντικές δράσεις που είναι ευεργετικές για την καρδία και αγγεία. Επίσης έχουν αντικαρκινική δράση, ενεργούν εναντίον των μηχανισμών γήρανσης και φθοράς που συμβαίνουν στον οργανισμό.
Τα συμπεράσματα των ερευνητών για το το μέλι είναι ότι περιέχει σε ικανοποιητικό βαθμό αντί-οξειδωτικές ουσίες της κατηγορίας των φαινολών.
Μάλιστα βρήκαν ότι όσο πιο σκούρο στο χρώμα είναι το μέλι, τόσο πιο πλούσιο είναι σε ευεργετικά συστατικά.
Το χρώμα και η σύσταση του μελιού εξαρτάται από τα άνθη από τα οποία κυρίως προέρχεται. Το μέλι που προέρχεται από άνθη σίκαλης, είναι το πιο σκούρο σε χρώμα και το πλουσιότερο σε θρεπτικά και ευεργετικά αντί-οξειδωτικά συστατικά (φαινόλες).
Με βάση τις δύο πιο πάνω πρόσφατες έρευνες, εμείς θα τονίσουμε την ανάγκη για μια ισοζυγισμένη υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική εξάσκηση, που μπορεί να είναι το κλειδί για την πρόληψη πολλών ασθενειών και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
 http://www.giatros-in.gr

  
Κλικ εδώ. Κουφέτο Σαντορίνης!!!


Κάνοντας κλικ στην πιο κάτω θεματολογία μπορείτε να δείτε ανάλογες αναρτήσεις μας
Χορευτικά Σαντορίνης
Πανηγύρια της Σαντορίνης
Παλαίμαχοι  Σαντορίνης
Παλιές Αναμνήσεις
Παλιές φωτογραφίες Σαντορίνης
Θαλασσοταραχή - Σοροκάδα Καμαριού 
Αγροτικά Σαντορίνης
Αγροτικά Θήρας
Σαντορινιά Παράδοση
Σαντορινιά Προϊόντα
Λουκάνικα Σαντορίνης
Προϊόντα Σαντορίνης
Σαντορινιά Κουζίνα
Γλυκά Σαντορίνης
Γλέντια 


 Κουζίνα Σαντορίνης


Ήθη και Έθιμα της Σαντορίνης


Παραδοσιακά Επαγγέλματα


Κάναβες


Φτεουριά


Αντώνης Αρβανίτης Παραδοσιακός Βιολιστής


Κατοικίδια Ζώα 


Βραχονησίδες

Σαντορίνη  
Σαντορινιά Κουζίνα  
Σαντορινιά Παράδοση  
Ψάρια
Παραδοσιακά Προϊόντα Σαντορίνης  
Προϊόντα της Σαντορίνης  
Σαντορινιά Προϊόντα 

Για περισσότερη θεματολογία κλικ στο δεύτερο εικονίδιο με τίτλο ετικέτες, που βρίσκεται στη δεξιά και ενδιάμεση πλευρά της οθόνης, τα οποία εμφανίζονται όταν περάσει ο κέρσορας του ποντικιού, πάνω από το μαύρο περίγραμμα.


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη
Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.