Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Χυμός αυτός Καθαρίζει το Συκώτι σας, Επαναφέρει το Μεταβολισμό & Σας Ωθεί να Χάσετε Βάρος!

Το συκώτι σας εκτελεί περίπου 500 διαφορετικές λειτουργίες. Μεταξύ αυτών, έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει τις τοξίνες, να καταπολεμά τις λοιμώξεις και να βιοσυνθέτει πρωτεΐνες και ορμόνες (1). Έχει επίσης την ικανότητα να αναπλάθεται μόνο του μετά από τραυματισμό και είναι το μόνο όργανο στο σώμα μας που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Κάνοντας μια μη ισορροπημένη διατροφή και
καταναλώνοντας επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί όλα αυτά να έχουν ένα βαρύ τίμημα για το συκώτι με την πάροδο του χρόνου. Η ικανότητά του να αποτοξινώνεται μόνο του και να καθαρίσει το σώμα είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη υγεία. Χωρίς αυτό, είμαστε επιρρεπείς στην συσσώρευση τοξινών και στον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.
Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε το συκώτι σας υγιές είναι να τρέφεστε με φυσικές και υγιεινές τροφές. Ο φυσικός χυμός που σας προτείνουμε είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία.

Συνταγή Φυσικού Χυμού (Smoothie) για Τόνωση του Ήπατος

Συστατικά:

25 γρ σέλινο
Ένα κομμάτι 2cm ρίζας τζίντζερ
125 γρ φρέσκο κόκκινο λάχανο
1 λεμόνι
250 γρ φρέσκα αχλάδια
10 γρ μέντα
500 ml νερό


Οδηγίες:

  1. Πλύνετε όλα τα συστατικά καλά, αλλά μην τα ξεφλουδίζετε.
  2. Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα αχλάδια, διατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερη σάρκα, και τρίψτε το τζίντζερ.
  3. Κόψτε τα αχλάδια, το λάχανο και το σέλινο σε λεπτές φέτες
  4. Τοποθετήστε τα σε ένα μπλέντερ.
  5. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε.
  6. Στη συνέχεια, ξύστε περίπου ½ κουτάλι της σούπας φλούδα λεμονιού.
  7. Στύψτε το λεμόνι σε ένα μπολ και πετάξτε τους σπόρους.
  8. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το δυόσμο και το ξύσμα από τη φλούδα του λεμονιού και αναμείξτε τα ακόμα μια φορά στο μπλέντερ.
  9. Σερβίρετε και απολαύστε!

Πότε να το παίρνετε: Πιείτε αυτό το μείγμα δύο φορές την ημέρα για να δείτε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Πιείτε το ένα ποτήρι το πρωί μόλις ξυπνήσετε και το δεύτερο περίπου δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο. Ο Χυμός μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου 2 ημέρες.

Τι Κερδίζουμε για την υγεία μας από κάθε συστατικό;


Σέλινο


Αρκετές μελέτες έδειξαν ότι το εκχύλισμα σπόρων σέλινου μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, καθώς και στην προστασία του ήπατος από βλαβερές ουσίες όπως φαρμακευτικές δραστικές ουσίες που βλάπτουν το ήπαρ. Είναι επίσης ήπιο διουρητικό, δηλαδή βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει τοξίνες από το σώμα (2).

Τζίντζερ


Το τζίντζερ έχει θετικά αποτελέσματα πάνω στους βιοδείκτες της ηπατικής βλάβης σε ασθενείς που πάσχουν από μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (NAFLD). Επίσης, αντιμετωπίζει τα αποθέματα λίπους στο ήπαρ αντιστρέφοντας την υποκείμενη αιτία της πάθησης (3).

Λάχανο


Το κόκκινο λάχανο διορθώνει την ανισορροπία των λιπιδίων, των ηπατικών ενζύμων και των νεφρικών οσμολυτών που προκαλείται από διατροφή πλούσια σε χοληστερόλη. Επίσης εμποδίζει την εμφάνιση φλεγμονής και κυτταρικής απόπτωσης στο ήπαρ επιταχύνοντας έτσι την επούλωση της ηπατικής βλάβης (4).

Λεμόνι


Το λεμόνι και η φλούδα του περιέχουν τα φλαβονοειδή εσπεριδίνη, ναριγκενίνη και εριοκιτρίνη, τα οποία προστατεύουν το συκώτι από τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες (5,6,7). Η εσπεριδίνη μειώνει επίσης τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και το ήπαρ (8).

Αχλάδι


Τα αχλάδια περιέχουν υψηλά επίπεδα πηκτίνης, η οποία μπορεί να αναστείλει τις πέτρες στη χολή έως 52% σε σύγκριση με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα (9). Η χοληδόχος κύστη, όπου σχηματίζονται οι χολόλιθοι, μαζεύει στην πραγματικότητα χολή που παράγεται από το ήπαρ. Όταν είναι γεμάτη με πέτρες, το ήπαρ μπορεί να δημιουργήσει ένα αντίγραφο της χολής, πράγμα το οποίο προκαλεί το στρες και τη ζημία στο ήπαρ.

Μέντα


Οι άνθρωποι που πάσχουν από κίρρωση (συρρίκνωση του ήπατος) παρουσιάζουν στο σώμα τους συνήθως μώλωπες ή αιμορραγία που προκαλούνται από διεσταλμένα (πρησμένα) αγγεία. Τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Κ στη μέντα μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση αυτών των συμπτωμάτων (10). Η μέντα μειώνει επίσης την επίδραση του στρες ακινητοποίησης των ηπατικών ενζύμων (11).

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή και θεραπεία ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Τα άρθρα μας συνοδεύονται από τις πηγές και τα επιστημονικά δημοσιεύματα.


Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.