Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ηφαίστεια 2016 Σαντορίνη! Συναυλία στη καλντέρα των Φηρών έξω από το Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής 17.9.2016. Volcanoes 2016 Santorini!

Φέτος ολοκληρώνονται 25 συναπτά έτη από την αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου του 2016, αλλά και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!
Ο σκοτεινός ουρανός του ηφαιστείου, έλαμψε από τα αμέτρητα βεγγαλικά της αναπαράστασης, αφήνοντας άφωνους τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, αλλά και των μονίμων κατοίκων, οι οποίοι είχαν μετατρέψει την απέραντη καλντέρα του νησιού, και μία από τις
μεγαλύτερες του κόσμου, σ΄ ένα απέραντο μαγευτικό μπαλκόνι.
Παρά την χρονική μεταφορά της αναπαράστασης της εκρήξεως του ηφαιστείου από την καρδιά του
Αυγούστου, στα μέσα του Σεπτέμβρη, η προσέλευση του κοινού ήταν τρομερά εντυπωσιακή, στέλνοντας ανάλογα μηνύματα για την επιμήκυνση της  τουριστικής περιόδου.  
Πραγματικά πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συντελεστές, διοργανωτές του Δήμου Θήρας και του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) του Δήμου Θήρας, αλλά και όσους άλλους συμμετείχαν για να μας προβάλλουν αυτήν την φαντασμαγορική εικόνα που απολαύσαμε την ημέρα αυτή.
Η αυλαία των «Ηφαιστείων 2016» ξεκίνησε με επίλεκτη μουσική επιλογή από τα συγκροτήματα που επέλεξε ο Δήμος, με ενδιάμεσο σταθμό την προβολή της αναπαράστασης της εκρήξεως του ηφαιστείου και στην συνέχεια τα φώτα της αυλαίας έκλεισαν με ανάλογη μουσική, χαρίζοντας  ένα μοναδικό θέαμα γεμάτο από ποικίλες εικόνες, χρώματα και ήχους, σε μια αξέχαστη εμπειρία αισθήσεων, αλλά και συναισθημάτων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού που συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή.
   Στο σημείο αυτό θέλουμε να δείξετε την κατανόησή σας στο πιο βίντεο, στο οποίο εκ παραδρομής αναφέραμε Ηφαίστεια 2017, αντί στο ορθό που θα έπρεπε να αναφερθούμε σε Ηφαίστεια 2016, και οι λόγοι για την επαναφορά του στο ορθό είναι αρκετά χρονοβόρο.
Παράλληλα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την ανάλογη κατανόησή σας στο σημείο αυτό.
Στο πιο κάτω βίντεο και στο 19:47 χρονοδιάγραμμα αρχίζει η εικονική έκρηξη του ηφαιστείου για το έτος 2016.

Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες της βραδιάς αυτής, μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Δείτε το βίντεο!!!
 Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη
 Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

 Κλικ εδώ. Σαντορίνη! Ηφαίστεια 2013. Εντυπωσιακή ήταν η βραδιά της 25ης Αυγούστου 2013 με την εικονική αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης, αφήνοντας άφωνους τους χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν ακροβολισθεί στο χείλος της καλντέρας του νησιού προκειμένου να απολαύσουν το υπέροχο θέαμα!

Κλικ εδώ! 150 χρόνια από την έκρηξη του Ηφαιστείου! 1866 - 2016 εγκαίνια έκθεσης 11.9.2016
Η Εστία του Πύργου Καλλίστης Θήρας, με τις συνεχείς ενδιαφέρουσες και αδιάλειπτες δραστηριότητές της, διοργάνωσε τα εγκαίνια της έκθεσης «1866 – 2016» για τα 150 χρόνια από την έκρηξη του ηφαιστείου......


 

 

 

 

Κλικ εδώ. Περιφορά Επιταφίου στον Πύργο της Σαντορίνης 29.4.2016 Pyrgos Santorini Epitaph lights!! 

 

 

 

 

 


Κάνοντας κλικ στην πιο κάτω θεματολογία μπορείτε να δείτε ανάλογες αναρτήσεις μας
Χορευτικά Σαντορίνης
Πανηγύρια της Σαντορίνης
Παλαίμαχοι  Σαντορίνης
Παλιές Αναμνήσεις
Παλιές φωτογραφίες Σαντορίνης
Θαλασσοταραχή - Σοροκάδα Καμαριού 
Αγροτικά Σαντορίνης
Αγροτικά Θήρας
Σαντορινιά Παράδοση
Σαντορινιά Προϊόντα
Λουκάνικα Σαντορίνης
Προϊόντα Σαντορίνης
Σαντορινιά Κουζίνα
Γλυκά Σαντορίνης
Γλέντια 


Κουζίνα Σαντορίνης

Πολιτιστικά ΣαντορίνηςΠαραδοσιακά ΕπαγγέλματαΦτεουριά


Αντώνης Αρβανίτης Παραδοσιακός Βιολιστής


Κατοικίδια Ζώα


ΒραχονησίδεςΓια περισσότερη θεματολογία κλικ στο δεύτερο εικονίδιο με τίτλο ετικέτες, που βρίσκεται στη δεξιά και ενδιάμεση πλευρά της οθόνης, τα οποία εμφανίζονται όταν περάσει ο κέρσορας του ποντικιού, πάνω από το μαύρο περίγραμμα.


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.