Οι πρώτοι, εμπιστευθείτε μας και δοκιμάστε αυτή τη συνταγή... Μπορεί και να αλλάξετε γνώμη.
Για τους δέυτερους... ετοιμάστε τα κουτάλια σας και πάμε για μαγείρεμα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
250 γρ. σπαγγέτι
400 γρ. τόνο
3 χούφτες ελιές καλαμών σε ροδέλα ή χωρίς κουκούτσι
2 χούφτες κάπαρη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (αν σας αρέσουν τα πικάντικα)
2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κομματάκια
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
(Λίγο μαϊντανό για το γαρνίρισμα, προαιρετικά)
Τροπος Εκτέλεσης:
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη, κρατώντας όμως το νερό τους.
Παράλληλα, σε ένα μεγαλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, σε δυνατή φωτιά.
Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπερίτσα. Συνεχίζουμε για 1 λεπτό το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και σοτάρουμε για άλλο 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε την κάπαρη και τις ελιές και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι 4-5 κουταλιες νερό από τα μακαρόνια και μόλις ψηθεί η ντομάτα και δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τον τόνο σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια μεσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού η σάλτσα.
Μερικές κουταλιές ανακατέματος και είστε έτοιμοι!
Αλατοπιπερώστε κατά βούληση...
Να σας πούμε ότι το θέμα του τυριού σε αυτή τη μακαρονάδα είναι εντελώς προσωπική υπόθεση. Επειδή το ψάρι έχει έντονη γεύση, οι απόψεις για το γαρνίρισμα με τριμμένο τυρί διίστανται.
Μόνο μία δοκιμή θα πείσει τον καθένα σας. Η πιο ασφαλής λύση πάντως γι αυτό το πιάτο, αν θέλετε με κάτι να γαρνίρετε, είναι αυτή του μαϊντανού.
Καλή σας όρεξη!
http://www.mothersblog.gr