Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Το μπαλόνι που αντικαθιστά τα σιδεράκια

510C4EEA76212BF40728232740F80485.jpg  Η συσκευή που φοριέται τη νύχτα αποτελείται από ένα πλαστικό μασελάκι που εμπεριέχει ένα μπαλόνι σιλικόνης το οποίο δονείται διαρκώς εξασκώντας πίεση στα δόντια την ώρα που ο ασθενής κοιμάται. Το μασελάκι που ονομάζεται Aerodentis, συνδέεται μέσω ενός σωλήνα με μια μικρή αντλία που τροφοδοτεί με πεπιεσμένο αέρα το μπαλόνι κάνοντάς το να διογκωθεί και να συσπάται αρκετές φορές το δευτερόλεπτο.
Αυτές οι δονήσεις μετακινούν τα στραβά δόντια έτσι ώστε να ευθυγραμμιστούν με το πλαστικό μασελάκι το οποίο έχει το επιθυμητό για το εκάστοτε στόμα σχήμα. 
Η τεχνολογία που υποστηρίζει το συγκεκριμένο μηχάνημα βασίζεται σε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες οι ήπιες δονήσεις στα δόντια τα οδηγούν σε ευθυγράμμιση πιο αποτελεσματικά και γρήγορα σε σχέση με την εφαρμογή διαρκούς πίεσης με τα γνωστά σιδεράκια. Οι ασθενείς φορούν την συσκευή οχτώ με δέκα ώρες την ημέρα κυρίως όταν κοιμούνται.
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή των Aerodentis τα δόντια μπορεί να ευθυγραμμιστούν νωρίτερα (μέσα σε 3 μήνες) σε σύγκριση με τα σιδεράκια (όπου απαιτούνται 12-18 μήνες).
Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια τα δόντια που δέχονται ορθοδοντική θεραπεία με κανονικά σιδεράκια μετακινούνται κατά μέσο όρο 0,6 χιλιοστά σε 12 μέρες, συγκριτικά με μια μετακίνηση της τάξεως των 0,9 χιλιοστών όταν εκτίθενται σε ήπιες δονήσεις. Η πατέντα του Aerodentis είναι κατοχυρωμένη στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.
Πηγή: vita.gr 
 http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.