Για να ψήσουμε το αρνί μας επιλέγουμε το ιδανικό του βάρος, έτσι ώστε να είναι στο επιθυμητό βάρος των 12 με13 κιλά
περίπου, και αυτό γίνεται γιατί το αρνί έχει πολύ λίπος και χάνει αρκετά από το αρχικό βάρος του, οπότε αν είναι μικρό δεν μένει πολύ, ενώ αν είναι μεγαλύτερο θέλει ιδιαίτερη τεχνική στο ψήσιμό του.
Η πρώτη δουλειά που γίνετε είναι το πέρασμα της σούβλας και ακολουθεί ένα γερό και σφιχτό δέσιμο με σύρμα στα πόδια, το σώμα και το λαιμό.
Μόλις τελειώσουμε το στήριγμα του αρνιού στη σούβλα, τότε το αλείφουμε εσωτερικά με τα ακόλουθα υλικά τα οποία έχουμε ήδη χτυπήσει στο μπλέντερ, όπως: βούτυρο, μουστάρδα, αλατοπιπερορίγανη και κατά προτίμηση σκόρδο.
Στη συνέχεια ράβουμε την κοιλιά του και αλείφουμε ξανά τα εξωτερικά του σημεία.
Μετέπειτα το περιτυλίγουμε με λαδόκολλα όπου και την δένουμε σφιχτά, έτσι ώστε να προστατευθεί από την φωτιά, αλλά και να βράσει με τα υγρά και τα μυρωδικά του.
Προς το τέλος το ανοίγουμε για το επιθυμητό χρωματισμό του και το αρνί μας είναι έτοιμο!
Εμείς σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Περισσότερα για κοκορέτσι κλικ εδώ