Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Ξαναβρήκε την όρασή της με κρανίο από 3D printer

01DBEC0288725865C4F7EE509A3CEA2A.jpg
  Μεγάλο τμήμα του κρανίου μιας γυναίκας αντικαταστάθηκε από ένα πλαστικό φτιαγμένο με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή!
Το κόκκαλο που περιβάλλει το κρανίο είναι συνήθως 1,5 εκατ. παχύ. Ωστόσο, μιας 22χρονης ήταν μόλις 5 εκατ., κάτι που οδηγούσε σε απώλειας της όρασης.
Έτσι, χειρούργοι από την Ουτρέχτη της Ολλανδίας πραγματοποίησαν την πρώτη σε ολόκληρο τον κόσμο επέμβαση του είδους, πριν από 3 μήνες.

«Τα εμφυτεύματα συνήθως ήταν χειροποίητα στο χώρο των επεμβάσεων, φτιαγμένα από ένα είδος τσιμέντου που κάθε άλλο παρά ιδανικό ήταν», εξήγησε ο νευρολόγος Ben Verweij, στη βρετανική Mirror.
«Χρησιμοποιώντας την τρισδιάστατη εκτύπωση μπορούμε να φτιάξουμε ένα (εμφύτευμα) με ακρίβεια στο μέγεθος. Αυτό δεν έχει πλεονεκτήματα μόνο στην αισθητική, αλλά και η λειτουργία του εγκεφάλου ασθενών συχνά επανέρχεται καλύτερα σε σχέση με την παλιά μέθοδο», συμπλήρωσε ο ίδιος.
«Η ασθενής επανέκτησε εντελώς την όρασή της, δεν παρουσιάζει συμπτώματα και επέστρεψε στη δουλειά της. Είναι σχεδόν αδύνατο να δεις ότι έχει κάνει χειρουργείο», συμπλήρωσε.
3dprinting1.jpg 
 http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.