Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Το καρπούζι ρίχνει την πίεση

  Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα που δημοσιεύτηκε στο Αμερικανικό Επιστημονικό Περιοδικό για την Υπέρταση βρήκε ότι το καρπούζι θα μπορούσε να μειώσει αισθητά την αρτηριακή πίεση σε υπέρβαρα άτομα.
Η εν λόγω έρευνα ξεκίνησε παίρνοντας έναυσμα από το γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιακές προσβολές όταν έχει κρύο επειδή το στρες που προκαλεί στον οργανισμό τους ο κρύος καιρός κάνει την αρτηριακή πίεση να αυξάνεται και την καρδιά
να δουλεύει περισσότερο. Επιπλέον, οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι και υποφέρουν από υπέρταση αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου όταν εκτίθενται στον κρύο καιρό του χειμώνα ή / και βρίσκονται σε δωμάτια με χαμηλές θερμοκρασίες (π.χ. δυνατό κλιματισμό), ακόμα κι αν είναι καλοκαίρι. Οι επιστήμονες έψαχναν να βρουν τι θα μπορούσε να βοηθήσει την καρδιά τους. Έτσι, βρήκαν ότι το καρπούζι θα μπορούσε να είναι μέρος αυτής της απάντησης.
Η έρευνα που διήρκησε 12 εβδομάδες συμπεριέλαβε 13 υπερτασικούς μεσήλικους άνδρες και γυναίκες. Για να επιτύχουν την έκθεσή τους σε χαμηλές θερμοκρασίες βύθιζαν το ένα χέρι των συμμετεχόντων σε κρύο νερό (4 βαθμούς Κελσίου) και ταυτόχρονα μέτραγαν την πίεσή τους και άλλες ζωτικές ενδείξεις. Εντωμεταξύ η ομάδα είχε χωριστεί στα δύο. Για τις πρώτες 6 εβδομάδες η μία ομάδα έπαιρνε εκχύλισμα από καρπούζι ενώ η άλλη ομάδα έπαιρνε placebo. Στη συνέχεια, και για τις επόμενες 6 εβδομάδες άλλαξαν. Επίσης, οι συμμετέχοντες για όλο αυτό το διάστημα δεν έπαιρναν φάρμακα για την πίεση ούτε και έκαναν κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στις συνήθειές τους (π.χ. διατροφικές κλπ.).
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η λήψη καρπουζιού είχε θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, τόσο όταν οι συμμετέχοντες βρίσκονταν σε ηρεμία όσο και όταν εκτίθεντο στο κρύο.
Πηγή: vita.gr
 http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.