Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ομιλία από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης κ. Καραμολέγκο Αντώνιο!

Φίλοι και φίλες του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης, ο τόπος μας, η πατρίδα μας είναι ένα με τη θάλασσα. 
Την έχουμε ανεξίτηλα γραμμένη στο αίμα μας και στην ψυχή μας. 
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είμαστε υπερήφανοι για τη ναυτοσύνη μας και τους καπεταναίους μας.
Από μικρά παιδιά, μας ''τραβάει'' το απέραντο γαλάζιο των θαλασσών μας.
Οι συνεχιστές της ναυτικής μας παράδοσης είναι οι ιστιοπλόοι, αλλά ακόμα και αυτοί των μικρών μηχανοκίνητων σκαφών με το αστείρευτο μεράκι και τη δυνατή αγάπη για τη θάλασσα.
Ο Ν.Ο.Σ. προσπαθεί να συμβάλλει στο να έρθει ακόμη περισσότερος κόσμος κοντά στη θάλασσα στον ναυταθλητισμό αλλά και τη ναυτική ψυχαγωγία.
Μέσα από τον όμιλο θα δοθεί σε πολλά παιδιά η ευκαιρία για επαγγελματική απασχόληση και αποκατάσταση αφού το νησί μας έχει πολύ μεγάλη ζήτηση στο επάγγελμα του καπετάνιου (skipper) και κυρίως έμπειρων ιστιοπλόων λόγω του μεγάλου αριθμού των επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών που έχουμε.
Μας έχει χορηγηθεί η αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματία Αθλητισμού από τις 17 /5 /2018 και είμαστε 52 εγγεγραμμένα τακτικά μέλη.
Σήμερα στο όμιλο είναι εγγεγραμμένοι 60 μικροί αθλητές από 7 -15 ετών και 8 αθλητές ανοιχτής Θαλάσσης.
Μας τίμησε με την επίσκεψή του στον Όμιλο την Κυριακή 26 –Αυγούστου, ο γνωστός προπονητής των μεταλλίων στην Ολυμπιακή κατηγορία των 470, Ηλίας Μυλωνάς ένας αφανής ήρωας πίσω από τις χρυσές αθλήτριες του 470 γυναικών Αιμιλία Τσουλφά και Σοφία Μπεκατώρου.
Ο Ν.Ο.Σ. συμμετείχε με ένα αθλητή τον Στέφανο Χάλαρη από το Καμάρι, στο Ράλλυ Κυκλάδων στο Ράλλυ Αιγαίου και στο Aegean Regatta. Ο Στέφανος ήταν πλήρωμα στο σκάφος Αφροδίτη με καπετάνιο τον Βασίλη Μηλιώτη από το Πόρτο Ράφτη. Στο Aegean Regatta (Σκύρος- Χίο- Σάμος),βγήκαν 2οι στα 37 σκάφη!!! Πολλά πολλά συγχαρητήρια!!! στα παιδιά που κατάφεραν και σήκωσαν το κύπελο.
Τον Οκτώβριο ο Ν.Ο.Σ. σε συνεργασία µε την Ε.Ι.Ο και τον σύλλογο ξενοδόχων Σαντορίνης, θα διοργανώνει διασυλλογικό αγώνα στην Σαντορίνη για σκάφη OPTIMIST.
Τον Νοέμβριο ο Ν.Ο.Σ. ανοίγει σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, παρέχοντας στους εκπαιδευόμενους αναγνωρισμένα πτυχία κυβερνήτη ιστιοφόρου σκάφους. Έχουμε είδη 25 εγγραφές.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές που μας στήριξαν στο ξεκίνημα του ομίλου, τον Κοσμά Χατζηγρηγορίου από την Πάρο τον Πάρη Μπόνα από την Πάρο τον Τίμο Βλάχο από την Σαντορίνη την Ζωή Καραμπάτσου από την Αθήνα που την έχουμε απόψε κοντά μας και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον πάντα πρόθυμο και ακούραστο προπονητή μας Νίκο Σταυρίδη από την Κατερίνη.

Οι ανάγκες του ομίλου μας καλύπτονται από τις συνδρομές των μελών και από χορηγίες ανθρώπων που πιστεύουν στον όμιλο και στο όραμα μας όπως μεγάλες εταιρίες, εφοπλιστές, επιχειρηματίες αλλά και από απλούς ιδιώτες με αγάπη για τα παιδιά και το άθλημα.
Ιδιαίτερη μνεία θέλουμε να κάνουμε και να ευχαριστήσουμε :
Τον κ. Θανάση Μαρτίνο που έχει δρομολογήσει την αγορά πεντάμετρου καινούργιου φουσκωτού με μηχανή 60 ΗP, γιατί προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών. O κ. Θανάσης θα προταθεί από το Δ.Σ. στην γενική συνέλευση για επίτιμος πρόεδρος.
Τον κ. Λουκά Πελεκάνο από την Οία που μας χάρισε ένα τετράμετρο φουσκωτό με μηχανή.
Τον κ. Μανώλη Καραμολέγκο τον πρόεδρο των Ξενοδόχων που μας χάρισε τον Αι Γιάννη, ένα ταχύπλοο 4.5m με μηχανή.
Τον κ. Γιάννη Νοητάκη από το Εμπορείο που πρόσφερε 3000e.
Το ξενοδοχείο Santo Maris του κ. Aνδρέα Μεταξά που πρόσφερε 2500e.
Τον κ. Τάκη Ηλιόπουλο από τη εταιρία Seajets που πρόσφερε 1000e.
Την εταιρία Dina Stathis Santorini Sailing του κ. Θοδωρή Στάθη που πρόσφερε 1000e και ένα καινούργιο πανί για το leaser.
Την εταιρία Sailmyth του κ. Ανδρέα HU WEIRONG από την Κίνα που πρόσφερε 1000e.
Το ξενοδοχείο aressana του κ. Παλαμά Μενδρινού που πρόσφερε 500e.
Το Ξενοδοχείο VEGGERA του κ. Αντώνη Δρόσου που πρόσφερε 500e.
Την εταιρία ATLANTIC WATER του κ. Θοδωρή Πάτση που πρόσφερε 500e
Την εταιρία NTECOSTORΕ του κ. Χριστόφορου Α. Ζώρζου, που πρόσφερε τις σημαίες, τα σακίδια, τα μπλουζάκια και τα καπέλα.
Ευχαριστούμε την μεταφορική VOLCANO που μας κάνει δωρεάν τις μεταφορές του Ομίλου.
Τον Γιατρό Βασίλη Βάο μέλος του Ομίλου, που είναι δίπλα μας, μας μεταφέρει την μεγάλη του εμπειρία στην ιστιοπλοΐα και μας προσφέρει σκαφάκια μηχανές και όχι μόνο.
Τον Λέανδρο Πιτσικάλη από την Οία που μας δάνεισε το σκάφος του, τύπου leaser για τις ανάγκες του Ομίλου.
Τον μηχανικό μας Γιώργο Ζαμπέλη από το Εμπορείο που στα δύσκολα είναι πάντα κοντά μας και τον κ. Νίκο Πελεκό με τα ανταλακτικά στο Εμπορείο.
Μεγάλη προσφορά αξίας 3500e μας έκανε το τουριστικό γραφείο WATER BLUE TRAVEL του Δημήτρη Κουτουγιανόπουλου που θα πάει μια εκδρομή στην καλντέρα με το πανέμορφο ξύλινο καΐκι του, το Άδωνης, τα 50 τυχερά ζευγάρια της αποψινής βραδιάς.
Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και τους γονείς των αθλητών μας, που συστρατεύτηκαν μαζί μας για να πραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή, και τους μουσικούς μας, Στέλα Παπαλάμπρου, Μανώλη Φύτρο, Αλέξανδρο Βελόνια, Γιάννη Σιβρίδη, Κυριάκο Φωτιάδη, Χρίστο Αγουριδάκη και Γιάννη Κουέλη.
Για να πραγματοποιήσουμε αυτήν την εκδήλωση συνέβαλλαν και τους ευχαριστούμε πολύ: η εταιρία Vita Epsilon, ο κ. Γιώργος Παπαγιάννης κέτερινγκ SPICY BITES, η ζυθοποιία DONKEY, η ζυθοποιία Βεργίνα, ο κ. Αλέξανδρος Μπακιρτζής από το peeper plast, το οινοποιείο Χατζηδάκη, τα σούπερ μάρκετ Δεναξάς και Βιδάλης, ο κ. Χριστόφορος Α. Ζώρζος από την NTECOSTORΕ και η κ. Ρούλα από το Στέκι του Ψαρά στην Βλυχάδα που πρόσφερε τους ντοματοκεφτέδες.
Το Δ.Σ. και τα μέλη, ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και μας γεμίσατε χαρά και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε. Ο Χριστός και η Παναγιά μαζί σας.
Υ.Γ. Εγώ προσωπικά οφείλω να πω δημόσιά ένα μεγάλο ευχαριστώ στην σύζυγό μου Άννα, που στηρίζει τον Όμιλο με την υπομονή της.
 https://www.facebook.com/anagnostou.georgios




 




Κλικ εδώΒραχονησίδες Χριστιανά νοτιοδυτικά της Σαντορίνης! Ένα βιβλίο από τον Αντώνη Καραμολέγκο!




Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.