Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Σε ρυθμούς οριεντάλ το Καμάρι της Σαντορίνης! 14.6.2018

Μια μαγική χορευτική βραδιά στο Καμάρι της Σαντορίνης, όταν ο ρυθμός του κορμιού συνάντησε την άσκηση του σώματος αλλά και την ψυχαγωγία του κοινού!
Πηγαίνοντας μια βόλτα  προς την κοσμοπολίτικη παραλία του Καμαριού της Σαντορίνης, λίγο πριν τον παραλιακό πεζόδρομο και στη διάπλατη περιοχή του κεντρικού καθέτου δρόμου μετά το γήπεδο του Καμαριού, συναντήσαμε εντελώς τυχαία μια οργανωμένη ομάδα γυναικών, να χορεύουν την τέχνη του ανατολίτικου χορού, σε ρυθμούς οριεντάλ,
από ευλύγιστα και καλογυμνασμένα  κορμιά ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικής διάπλασης, απογειώνοντας την θηλυκότητα και το θαυμασμό του διερχόμενου κοινού της περιοχής.
Πρόκειται για έναν καθαρά γυναικείο χορό διότι χαρακτηρίζεται από χάρη, θηλυκότητα και αισθησιασμό.
Παρότι φαινομενικά ο χορός της κοιλιάς είναι αρκετά ελεύθερος, στην πραγματικότητα διέπεται από αυστηρούς κανόνες, και εκτελεστικά είναι ιδιαίτερα δύσκολος!
Υπάρχουν πολλά είδη χορού της κοιλιάς, ανάλογα με τη μουσική, την προέλευση και το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.
Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι τον τελευταίο καιρό ο χορός της κοιλιάς κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές καθώς αποτελεί έναν όμορφο τρόπο γυμναστικής και έκφρασης του σώματος ταυτόχρονα.
Έτσι λοιπόν η ιστορία του οριεντάλ, ή όπως αλλιώς αναφέρεται στον ανατολικό αλλά και στον δυτικό κόσμο, χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Σύμφωνα με διάφορες θεωρίες προέρχεται από τις τελετουργίες γονιμότητας τόσο της Ελλάδας, όσο και της κεντρικής Αφρικής, της μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.
Όσο κι αν φαίνεται "εύκολος" και εντυπωσιακός ο ρυθμός του χορού, παράλληλα γυμνάζεται ολόκληρο το σώμα αφού ενδυναμώνει αρκετές ομάδες μυών, όπως οι δικέφαλοι, οι τρικέφαλοι μύες των χεριών, οι τετρακέφαλοι μύες των ποδιών, οι κοιλιακοί μύες, οι μύες της μέσης καθώς και οι γοφοί.
Επίσης, είναι ένας τρόπος εκγύμνασης που παράλληλα αποδίδει χαρά, αυτοπεποίθηση, ευεξία, απελευθέρωση και ψυχική ανάταση!
  Έτσι λοιπόν στην περιοχή μας συναντήσαμε εντελώς τυχαία την ομάδα αυτή, η οποία εντυπωσίασε το διερχόμενο κοινό. Πέρα από την όλη ομορφιά της αυλαίας και χωρίς τα προκαθορισμένα φώτα της ράμπας που συνοδεύουν τα σκηνικά αυτά, η εικόνα που απέδωσαν ήταν κάτι παραπάνω από μαγευτική,  αρνητικό όμως σημείο ήταν η πολύ χαμηλά μουσική που τις συνόδευε, με αποτέλεσμα το πανέμορφο σκηνικό της βραδιάς, να πλησιάζει τα επίπεδα του "βουβού κινηματογράφου".
Αυτό όμως δεν επηρέασε τις καλογυμνασμένες νεράιδες της βραδιάς, ώστε να παρουσιάζουν αλλά και να ξεδιπλώσουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο, όπως μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω βίντεο της ιστοσελίδας μας. 
Δείτε το βίντεο!!! 

Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη








Κλικ εδώ. Η κοσμοπολίτικη παραλία του Καμαριού της Σαντορίνης 6.4.2016



 

 

 










Κλικ εδώ. Εκκλησίες του Καμαριού και του Παλιού Χωριού της Σαντορίνης







Κάνοντας κλικ στην πιο κάτω θεματολογία μπορείτε να δείτε ανάλογες αναρτήσεις μας


Χορευτικά Σαντορίνης
Πανηγύρια της Σαντορίνης
Παλαίμαχοι  Σαντορίνης
Παλιές Αναμνήσεις
Παλιές φωτογραφίες Σαντορίνης
Θαλασσοταραχή - Σοροκάδα Καμαριού 
Αγροτικά Σαντορίνης
Αγροτικά Θήρας
Σαντορινιά Παράδοση
Σαντορινιά Προϊόντα
Λουκάνικα Σαντορίνης
Προϊόντα Σαντορίνης
Σαντορινιά Κουζίνα
Γλυκά Σαντορίνης
Γλέντια 


Κουζίνα Σαντορίνης



Παραδοσιακά Επαγγέλματα



Φτεουριά


Αντώνης Αρβανίτης Παραδοσιακός Βιολιστής


Κατοικίδια Ζώα


Βραχονησίδες


Για περισσότερη θεματολογία κλικ στο δεύτερο εικονίδιο με τίτλο ετικέτες, που βρίσκεται στη δεξιά και ενδιάμεση πλευρά της οθόνης, τα οποία εμφανίζονται όταν περάσει ο κέρσορας του ποντικιού, πάνω από το μαύρο περίγραμμα.

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.