Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Φάρμακο η μαύρη σοκολάτα

42E99968CD30F6AA19797972A71A771F.jpg
  Οι επιστήμονες εξακρίβωσαν για άλλη μία φορά ότι η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην αποκατάσταση της ελαστικότητας των αρτηριών, ενώ παράλληλα παρεμποδίζει την προσκόλληση των λευκών αιμοσφαιρίων στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, παράγοντες οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία αρτηριοσκλήρυνσης. Μάλιστα, παρατήρησαν ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν άλλαξε ακόμη και όταν αυξήθηκε η περιεκτικότητά της σε
φλαβανόλες.
«Πλέον, έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση της σοκολάτας στην αγγειακή υγεία. Ακόμη, διαπιστώσαμε ότι η αύξηση της περιεκτικότητας σε φλαβανόλη δεν προσθέτει επιπλέον ευεργετική δράση στην υγεία των αγγείων», δήλωσε ο Diederik Esser, Ph.D., ερευνητής από το Ινστιτούτο Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία και συμπλήρωσε: «Διαπιστώσαμε, ωστόσο, ότι η φλαβανόλη επηρεάζει τη γεύση και επομένως δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να τρώμε μαύρη σοκολάτα».
Η ερευνητική ομάδα εξέτασε 44 υπέρβαρους μεσήλικες άνδρες, που έπρεπε να καταναλώνουν 70 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας ημερησίως για δύο περιόδους των τεσσάρων εβδομάδων η καθεμία.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, οι εθελοντές έτρωγαν μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβανόλη, ενώ κατά τη δεύτερη περίοδο κατανάλωναν κανονική μαύρη σοκολάτα. Και οι δύο σοκολάτες είχαν παρόμοια περιεκτικότητα σε κακάο. Πριν και μετά από κάθε περίοδο, οι επιστήμονες πραγματοποιούσαν μια σειρά από μετρήσεις για να διαπιστώσουν την υγεία των αγγείων.
Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «The FASEB Journal».
Πηγή: vita.gr 
 http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.