Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την απώλεια ύψους στους ηλικιωμένους

Ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία από διαχρονική έρευνα σε 17.708 άτομα 
Ερευνητές προσπάθησαν να εντοπίσουν ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απώλεια του ύψους μας όσο τα χρόνια περνάνε και να εξετάσουν αν αυτή η διαδικασία μπορεί να ελεγχθεί με κάποιο τρόπο.
Στα παιδιά λέμε ότι πρέπει να πίνουν το γάλα τους και να τρώνε λαχανικά για να ψηλώσουν αντίστοιχες οδηγίες όμως θα

μπορούσαν να βγουν και για τους ενήλικες.
Ερευνητές οικονομολόγοι από τα Πανεπιστήμια της Νότιας Καλιφόρνιας, του Χάρβαρντ και του Πεκίνου υποστηρίζουν ότι το πόσους πόντους θα χάσουμε από το ύψος μας ενώ γερνάμε είναι στο χέρι μας.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται συνολικά η υγεία μας αλλά και οι επιλογές που κάνουμε όσον αφορά στον τρόπο ζωής μας μπορεί να παίζουν καθοριστικό ρόλο στους πόντους που χάνουμε υποστηρίζουν.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία από μια διαχρονική έρευνα σε 17.708 ενήλικες ηλικίας 45 ετών και άνω. Η απώλεια ύψους στην έρευνά τους συνδέθηκε και με την έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών ενός ανθρώπου.
Υπάρχουν όμως και κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες που σχετίζονται με την απώλεια ύψους ενώ γερνάμε. Για παράδειγμα όσοι ζούσαν σε αστικές περιοχές είχαν μικρότερη απώλεια ύψους από εκείνους που ζουν σε αγροτικές περιοχές. Επιπλέον όσο υψηλότερη είναι η μόρφωση ενός ανθρώπου τόσο λιγότερο φαίνεται, σύμφωνα με τους ερευνητές να χάνει σε ύψος γερνώντας.
Για παράδειγμα κάποιος που έχει ολοκληρώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να κερδίσει κάτι παραπάνω από 1 εκατοστό σε σύγκριση με έναν αναλφάβητο ή κάποιον που ολοκλήρωσε μόνο την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σημειώνουν μάλιστα ότι στους άνδρες ο μέσος όρος απώλειας ύψους φτάνει τα 3,3 εκατοστά.

Ο μέσος όρος για τις γυναίκες είναι ακόμη μεγαλύτερος φτάνοντας τα 3,8 εκατοστά απώλεια ύψους. Η απώλεια ύψους, σημειώνουν οι ερευνητές, μπορεί να είναι οδηγός για περαιτέρω θέματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος άνθρωπος καθώς γερνάει.

Όλοι οι άνθρωποι περνούν από φυσικές αλλαγές με την ηλικία, όπως η αύξηση του σωματικού λίπους και η μείωση της οστικής μάζας. Μια μείωση του ύψους όμως μπορεί να επιδεινώνεται επιπλέον από ορισμένα είδη αρθρίτιδας, φλεγμονών των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης ή οστεοπόρωσης, τα οποία άλλες μελέτες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι μπορεί να σχετίζονται με κάποιες επιλογές στον τρόπο ζωής όπως διατροφή, η άσκηση και το κάπνισμα.

Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι όσο καλύτερα διατηρούμε το σώμα μας και το πνεύμα μας καθώς μεγαλώνουμε τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα όταν αρχίσει η διαδικασία της γήρανσης
 healthpress.gr

 http://kiou-kirbiologia.blogspot.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.