Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Ασπίδα κατά του καρκίνου του οισοφάγου η ασπιρίνη

Σχεδόν κατά το ήμισυ περιορίζει τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του οισοφάγου, η ασπιρίνη. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη που έκαναν ερευνητές από το γενικό νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, σε 434 εθελοντές, όσοι έπαιρναν συστηματικά ασπιρίνη είχαν κατά 44% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν οισοφάγο Barrett.
Ο οισοφάγος Barrett είναι μία διαταραχή που
προσβάλλει τα κύτταρα του οισοφάγου και αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα κινδύνου για καρκίνο του οισοφάγου.

Η μελέτη έδειξε ακόμη πως οι άνδρες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες από τις γυναίκες να παρουσιάσουν τη νόσο, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανώς θα ωφελούνται περισσότερο από την προληπτική λήψη ασπιρίνης.

Τα κρούσματα καρκίνου του οισοφάγου αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό τις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός που οι ειδικοί συσχετίζουν μεταξύ άλλων με το κάπνισμα και την κατάκλιση αμέσως μετά το γεύμα.

Οι συνήθειες αυτές μπορεί να προκαλέσουν τις λεγόμενες καούρες, οι οποίες ουσιαστικά οφείλονται στην παλινδρόμηση των οξέων του στομάχου προς τον οισοφάγο.

Τα γαστρικά οξέα, όμως, με τον καιρό «καίνε» το εσωτερικό τοίχωμα του οισοφάγου και όταν η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται για αρκετά χρόνια δημιουργούνται βλάβες που αποτελούν τον οισοφάγο Barrett, ο οποίος θεωρείται προκαρκινική κατάσταση.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον ένας στους τέσσερις ενήλικες πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, διατρέχοντας αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κάποια στιγμή οισοφάγο Barrett.

Ωστόσο, οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη νέα μελέτη λένε πως δεν πρέπει να αρχίσει κανείς να παίρνει ασπιρίνη με μοναδικό στόχο να προστατευθεί από τον καρκίνο του οισοφάγου, διότι πρώτα πρέπει να επιβεβαιωθούν τα ευρήματά τους.

troktiko-blog.blogspot.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.