Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Πορτοκαλόπιτα η τέλεια

Μια πεντανόστιμη, σιροπιαστή, ζουμερή και αφράτη πορτοκαλόπιτα, με έντονη τη γεύση του  πορτοκαλιού, με τραγανά ψημένα φύλλα με ζάχαρη και κανέλα, ίσως η καλύτερη που δοκιμάσατε ποτέ. Φτιάξτε προαιρετικά και καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού και απογειώστε τη γεύση τους. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ, photo) για να απολαύσετε ένα τέλειο γλύκισμα ως ένα υπέροχο μοσχομυριστό επιδόρπιο αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας με την οικογένειά σας τους φίλους σας.
Υλικά συνταγής

  • Για τα φύλλα
  • 12 φύλλα κρούστας (500 γρ.)
  • 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Για το μείγμα 
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 180 γρ. σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
  • 330 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. λικέρ πορτοκαλιού (προαιρετικά)
  • 2 πορτοκαλιών το ξύσμα
  • Για το σιρόπι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 2 πορτοκαλιών το χυμό
  • λίγη φλούδα πορτοκαλιού
  • Εκτέλεση συνταγής
    Για το ταψί: Βουτυρώνετε καλά ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 25×33 εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
    Σε ένα μπολάκι ρίχνετε τις 3 κ.σ. ζάχαρη και το 1 κ.γ. κανέλα, τα ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στην άκρη.
    Παίρνετε τα 6 φύλλα, τα απλώνετε πάνω σε πάγκο εργασίας, τα βουτυρώνετε ένα ένα και τα πασπαλίζετε με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας. 
    Τα σουρώνετε, από τη μικρή πλευρά τους σαν ακορντεόν και τα τοποθετείτε στο ταψί, χαλαρά, κατά μήκος το ένα δίπλα στο άλλο. 
    Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 13-15 λ μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
    Για το μείγμα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. 
    Προσθέτετε λίγο λίγο το σπορέλαιο, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάτε για λίγο επιπλέον μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    Με ένα ψαλίδι κόβετε τα υπόλοιπα 6 φύλλα, ένα τη φορά, σε μικρά κομματάκια τα ρίχνετε στο μείγμα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν πλήρως και ισομερώς. 
    Ρίχνετε το μείγμα του μπολ πάνω από τα ψημένα φύλλα και ψήνετε τη πορτοκαλόπιτά σας στο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του και ψηθεί από κάτω. 
    Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
    Για το σιρόπι: Ρίχνετε σε μια κατσαρολίτσα όλα τα υλικά για το σιρόπι, τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε από τη στιγμή που κοχλάσουν να βράσουν για 4-5 λ. 
    Αμέσως σιροπιάζετε τη κρύα πορτοκαλόπιτα με το καυτό σιρόπι την αφήνετε να “πιεί” καλά το σιρόπι και κρυώσει. 
    Το σερβίρετε τοποθετώντας από πάνω μια μπάλα παγωτού ή με καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού.
    Για τις καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού (προαιρετικά): Πλένετε και τεμαχίζετε 1 πορτοκάλι με τη φλούδα του σε στρογγυλές φέτες, όχι πολύ λεπτές. 
    Αφαιρείτε τα κουκούτσια, τις βάζετε σε ένα κατσαρόλι με νερό που να τις σκεπάζει ελαφρά μαζί με 60 γρ. ζάχαρη και τα βράζετε μέχρι να μειωθεί το σιρόπι και καραμελώσουν τα πορτοκάλια. 
     https://www.newsone.gr

    Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

    Τα λάθη....

    Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

    Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

    Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
    Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
    Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
    Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

    Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

    Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.