Γιατί αυτά ακριβώς είναι τα συστατικά της νεότητας!
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έξετερ βρήκαν λοιπόν πως ο αγαπημένος αυτός συνδυασμός κάνει τα γηραλέα κύτταρα να φαίνονται νεότερα, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση επιδερμίδας μικρότερου ηλικιακά ανθρώπου.
Η έρευνα αποκάλυψε πως οι τροφές που περιέχουν τελομερή, τις περιοχές εκείνες του DNA δηλαδή που δεν έχουν μεγάλη πληροφοριακή αξία αλλά είναι εκεί για να προστατεύουν τα χρωμοσώματα από τη φθορά, λειτουργούν ευεργετικά αναφορικά με τα κύτταρα της επιδερμίδας του προσώπου, παλεύοντας ουσιαστικά τις ρυτίδες.
Τα κύτταρα χάνουν τα τελομερή τους με τον χρόνο, τα οποία αναπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο ο συνδυασμός σοκολάτας και κόκκινου κρασιού.
Μόλις δεχθούν τα τελομερή σοκολάτας και κρασιού, τα μεγαλύτερα ηλικιακά κύτταρα που συναντάμε συνήθως στους ηλικιωμένους ανθρώπους αναπληρώνουν την ουσία, κι έτσι αρχίζουν να δείχνουν νεότερα.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση της βρετανικής ιατρικής εταιρίας «Cell Biology» και ήταν μια κοινή ερευνητική προσπάθεια του Πανεπιστημίου του Έξετερ και του αντίστοιχου του Μπράιτον.
«Αυτό είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια να ζουν οι άνθρωποι φυσιολογικούς κύκλους ζωής, με υγεία όμως καθ’ όλη τη ζωή τους», είπε ο βασικός ερευνητής, ο καθηγητής Harries. «Όταν είδα τα κύτταρα της καλλιέργειας να αναζωογονούνται, δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε ενθουσιασμένη και η δρ Eva Latorre που συμμετείχε στη μελέτη…
https://www.newsone.gr