Υλικά συνταγής
- 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής, με γεύση βανίλια
- 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
- 6 φλ. τσαγιού γάλα (3+3 χωριστά)
- 2 ¾ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35-36% χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί (χωρισμένη σε 2 ίσα μέρη)
- 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
- 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα [*]
- πτι μπερ, θρυμματισμένα στο μούλτι, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής βανίλια και τα 3 φλ. γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 2 λ. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στην έτοιμη κρέμα τη μισή σαντιγί και ανακατεύετε, με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να έχετε ένα πλήρες ομογενοποιημένο μείγμα.
- Παίρνετε ένα μακρόστενο ταψί με διάσταση βάσης 26×38 εκ. και στρώνετε στη βάση του μια σειρά Πτι Μπερ, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά η βάση. Αν χρειαστεί κόψτε μερικά μπισκότα και γεμίστε τα κενά. Πάνω από τα μπισκότα στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα κρέμας βανίλιας – σαντιγί. Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση μπισκότα Πτι Μπερ.
- Σε άλλο μπολ ρίχνετε τα 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής σοκολάτα με τα υπόλοιπα 3 φλ. γάλα και τα χτυπάτε και αυτά με το μίξερ χειρός για 2 λ. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στη κρέμα σοκολάτας την υπόλοιπη μισή σαντιγί και ανακατεύετε, με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να έχετε ένα πλήρες ομογενοποιημένο μείγμα.
- Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα σοκολάτας πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότων, ισιώνετε την επιφάνεια, καλύπτετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ιδανικά και για 1 ολόκληρο βράδυ, να κρυώσει και πήξει καλά.
- Πριν τη σερβίρετε, κόβετε τη μπανάνα σε λεπτές φέτες, τις οποίες απλώνετε ομοιόμορφα (σε σχέδιο επιλογής σας) στην επιφάνεια του γλυκού σας. Θρυμματίζετε σχεδόν σε σκόνη λίγα από τα πτι μπερ που σας περίσσεψαν και πασπαλίζετε το γλυκό σας. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
πηγη sintayes.gr