Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Τροφές που αποτρέπουν το θάνατο από έμφραγμα

Οι καρδιαγγειακές επιπλοκές, όπως το έμφραγμα, οδηγούν περίπου σε 17 εκατομμύρια θανάτους σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όμως ο αριθμός αυτός μπορεί να μειωθεί χάρη στη σωστή διατροφή.
Σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη στο είδος της μέχρι σήμερα, ένα πολύτιμο συστατικό που βρίσκεται κυρίως στα ψάρια αλλά και σε άλλες θρεπτικές τροφές συνδέεται
με το μειωμένο κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα, σε ποσοστό έως και 25%.

Έπειτα από ανάλυση 19 μελετών σε 16 χώρες, με συνολικό δείγμα 45.637 άτομα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συστηματική κατανάλωση Ω-3 λιπαρών οξέων μειώνει τον κίνδυνο για θανατηφόρο έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ωστόσο, τα στοιχεία υπέδειξαν ότι η κατανάλωση αυτών των υγιεινών λιπαρών δεν μειώνει γενικώς τον κίνδυνο εμφράγματος, ένα εύρημα που θα πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω προκειμένου να εξηγηθεί.
Η επάρκεια Ω-3 στον οργανισμό συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο θανατηφόρου εμφράγματος κατά 10% κατά μέσο όρο, όμως για όσους έχουν τα υψηλότερα επίπεδα Ω-3 στον οργανισμό τους, η μείωση του κινδύνου μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 25%.
 «Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι η καρδιοπάθεια είναι η βασική αιτία θανάτου στον κόσμο, μια μείωση κινδύνου της τάξης του 25% είναι πολύ σημαντική» αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Νταρίους Μοζαφαριάν, από τη Σχολή Επιστήμης της Διατροφής του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστώνης.
Τα ψάρια είναι η κυριότερη πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, ιδίως των μορφών EPA και DHA. 
Τα περισσότερα Ω-3 περιέχουν ο σολομός, η πέστροφα, η σαρδέλα, η ρέγγα, το σκουμπρί και η αντζούγια
Επίσης, καλή πηγή Ω-3, ιδίως του α-λινολενικού οξέος (ALA), είναι ο λιναρόσπορος, τα φουντούκια, τα καρύδια και τα φυτικά λάδια.
 https://www.onmed.gr
Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων. Όλα τα βότανα και οι συνταγές που αναγράφονται είναι ενημερωτικά, πριν την όποια χρήση τους ενημερωθείτε από τον γιατρό σας.

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.