Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Καθημερινό Περπάτημα: 10 υπέροχα πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου εάν περπατάς κάθε μέρα!

Έχετε ακούσει το ρητό που λέει: 
«Το περπάτημα είναι το καλύτερο φάρμακο του ανθρώπου;» 
Θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα και θα πούμε πως σε συνδυασμό με καλό ύπνο και υγιεινή διατροφή, πιθανώς να μην χρειαστεί να πάτε ποτέ σε γιατρό.
Ακόμα και 15-30 λεπτά περπάτημα τη μέρα μπορούν δραστικά να βελτιώσουν την συνολική σας εμφάνιση αλλά και την υγεία.

Δείτε μία λίστα με μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη του περπατήματος:

1. Αλλαγή στον εγκέφαλο
Σύμφωνα με έρευνες, το περπάτημα μειώνει την πιθανότητα Αλτσχάιμερ και αυξάνει την συνολική νοητική υγεία. Επίσης, μειώνει το άγχος λόγω των υψηλότερων επιπέδων ενδορφινών.

2. Βελτιωμένη όραση

Ενώ η όραση φαίνεται να μην έχει καμία σχέση με το περπάτημα, στην πραγματικότητα ωφελείται σε μεγάλο βαθμό. Μπορεί ακόμα να καταπολεμήσει και το γλαύκωμα, μειώνοντας την πίεση στα μάτια.

3. Απότρεψη καρδιακών ασθενειών
Αυτή η δραστηριότητα χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

4. Αυξημένη χωρητικότητα των πνευμόνων



Με το περπάτημα εξασκούνται και τα πνευμόνια, ενώ απομακρύνονται οι τοξίνες και τα απόβλητα.

5. Ωφελείται το πάγκρεας

Το περπάτημα έχει αποδειχτεί πως μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη και βελτιώνει την απορρόφηση της ζάχαρης από τα κύτταρα.

6. Βελτιωμένη πέψη

30 λεπτά περπάτημα τη μέρα μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου αλλά βελτιώνουν και την πέψη μειώνοντας την δυσκοιλιότητα.

7. Γυμνασμένοι μυς

Η τόνωση των μυών και η απώλεια βάρους επιταχύνονται μέσα από το περπάτημα. Επίσης, οι φθορές στο σώμα είναι πολύ λίγες και δεν χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης.

8. Πιο δυνατά κόκαλα και αρθρώσεις

Η μισή ώρα περπάτημα τη μέρα αυξάνει την ευλυγισία των αρθρώσεων, αποτρέπει την απώλεια οστικής μάζας και μειώνει την πιθανότητα καταγμάτων.

9. Ανακούφιση από πόνους στην πλάτη

Επειδή οι σωματικές φθορές είναι ελάχιστες, δεν θα σας προκαλέσει περισσότερο πόνο, όπως θα έκανε το τρέξιμο. Επίσης, θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα βελτιώσει την ευλυγισία και την στάση της σπονδυλικής.

10. Πιο ήρεμο μυαλό

Το περπάτημα κάνει πολύ καλό αν νιώθετε πως έχετε κατάθλιψη. Μία βόλτα με έναν φίλο θα πολλαπλασιάσει το αποτέλεσμα και θα βελτιώσει την διάθεσή σας. 

https://www.type.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.