Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε τι πρόσθεσα στο νερό που έπινα και έχασα κιλά

Όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος ερχόμαστε αντιμέτωποι, όχι μόνο με την πείνα, αλλά και με τη λιγούρα για γλυκά ή αλμυρά φαγητά. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους είτε σωματικούς λόγω των ορμονών, είτε ψυχολογικούς λόγω της συναισθηματικής πείνας. Και φυσικά  το ίδιο συνέβη και σε εμένα, όταν προσπάθησα να κάνω δίαιτα για να χάσω τα περιττά κιλά. 
Όμως στην πορεία ανακάλυψα ένα μυστικό που βοήθησε στο να μην έχω λιγούρες μέσα στην ημέρα. 
Θέλετε να μάθετε ποιο είναι;  
Δεν είναι άλλο από το νερό, όχι όμως το σκέτο νερό,
αλλά μαζί με κάποια συστατικά τα οποία πρόσθεσα και μπόρεσαν να αυξήσουν το αίσθημα του κορεσμού. 
Δείτε τι έβαζα στο νερό μου και κατάφερα να χάσω όλα τα κιλά που με ταλαιπωρούσαν. 
Λεμόνι 
Το γνωστό σε όλους νερό με λεμόνι, δεν μπορεί φυσικά να κάνει θαύματα ούτε να κάψει το λίπος, όμως μας ενυδατώνει και μπορεί να μειώσει το αίσθημα της πείνας. 
Επίσης βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα γιατί είναι καλή πηγή βιταμίνης C. 
Το μόνο που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά την κατανάλωση του γιατί μπορεί να προκαλέσει διάβρωση του σμάλτου. 
Επιπλέον εάν κάθε φορά που πίνετε νερό με λεμόνι έχετε καούρες, τότε καλό είναι να το σταματήσετε.
Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι το αγαπημένο μου μπαχαρικό. 
Το χρησιμοποιώ σχεδόν σε όλα μου τα φαγητά και πλέον το βάζω και στο νερό μου. 
Η αλήθεια είναι ότι από τότε που άρχισα να πίνω νερό με τζίντζερ μειώθηκαν όλες μου οι λιγούρες. Κάθε φορά λοιπόν που βρισκόμουν στο γραφείο και ένιωθα μια ακατάπαυστη επιθυμία για γλυκό, έπινα μερικές γουλιές νερό με τζίντζερ και η λιγούρα εξαφανιζόταν. 
Επίσης το τζίντζερ συμβάλει στην ανακούφιση του ερεθισμού του πεπτικού συστήματος και βοηθάει την κίνηση της τροφής και των υγρών διαμέσου του γαστρεντερικού σωλήνα.
Κουρκουμάς
Για όσους δεν γνωρίζετε ο κουρκουμάς είναι ένα σημαντικό μπαχαρικό στην Ινδία, η οποία παράγει σχεδόν ολόκληρη την παγκόσμια σοδειά του και καταναλώνει το 80% του. Με τα χρόνια όμως ο κουρκουμάς άρχισε να γίνεται δημοφιλής και στο δυτικό κόσμο, χάρη στην πληθώρα των θρεπτικών ουσιών και τα πολλαπλά του οφέλη για την υγεία. Σχεδόν κάθε πρωί έβαζα μια κουταλιά της σούπας κουρκουμά σε χλιαρό νερό μαζί με λίγο μέλι. Και το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν ότι κατανάλωνα περισσότερα υγρά μέσα στην ημέρα και έτσι κρατούσα τον οργανισμό μου ενυδατωμένο. Και επειδή πολλές φορές μπερδεύουμε την πείνα με τη δίψα, όπως καταλαβαίνετε μείωσα και την ποσότητα του φαγητού. Με απλά λόγια το νερό με κουρκουμά κατάφερε να αυξήσει το αίσθημα του κορεσμού. 
Λευκό τσάι
Τα οφέλη για την υγεία του τσαγιού είναι τεράστια: μειώνει τα επίπεδα του στρες, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βοηθάει στην πρόληψη του διαβήτη, δυναμώνει την καρδιά και άλλα πολλά ακόμα. Και ενώ οι περισσότεροι πίνουν πράσινο τσάι, αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι υπάρχει ακόμα ένα είδος τσαγιού που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, τουλάχιστον με εμένα είχε αποτέλεσμα. 
Ο λόγος γίνεται για το λευκό τσάι.  
Τα οφέλη του λευκού τσαγιού έχουν μελετηθεί πολλές φορές και πρόσφατα μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition & Metabolism επισήμανε ότι όσοι έπιναν δυο με τρία φλιτζάνια την ημέρα έχασαν πιο γρήγορα και εύκολα τα περιττά κιλά. 
Το λευκό τσάι έχει παρόμοια οφέλη για την υγεία όπως το μαύρο και πράσινο τσάι, αλλά έχει υποστεί ελάχιστο ποσοστό επεξεργασίας, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο ευεργετικό. Το συγκεκριμένο τσάι προέρχεται από το φυτό Camellia sinensis και φαίνεται χλωμό κίτρινο όταν παρασκευάζεται.
Chlorella
Η Chlorella είναι ένα πράσινο φύκι, το οποίο καλλιεργείται σε μεγάλες τεχνητές λίμνες γλυκού νερού. 
Είναι το πιο μελετημένο φύκι παγκοσμίως με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές μελέτες που ταχτοποιούν τα ευεργετικά οφέλη για την υγεία. 
Η Chlorella είναι η υψηλότερη πηγή χλωροφύλλης στον κόσμο, η οποία συμβάλει στην ευεξία και στη μακροζωία. Επίσης το συγκεκριμένο φύκι αποτοξινώνει τον οργανισμό, αποβάλλοντας μέσω του εντέρου τα βλαβερά μέταλλα, όπως το χρώμιο, τον υδράργυρο και το μόλυβδο. 
Μπορείτε να βρείτε τη Chlorella σε μορφή σκόνης. 
Ωστόσο καλό είναι να ξεκινήσετε με μικρή δόση και να αυξάνετε με βάση το πώς αντιδρά το σώμα σας. 
http://jenny.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.