- 1½ κιλό μικρές πατάτες baby
- 150 γρ. Flora με βούτυρο
- 1 κλαδί δενδρολίβανο
- Λίγη πάπρικα γλυκιά
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 150 γρ. Μαρμελάδα πορτοκάλι
- 50 γρ. Flora με βούτυρο
- 1 Knorr «Σπιτικός» σάλτσα για ψητό
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε το χοιρινό μπούτι, ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι και στη συνέχεια, παίρνουμε το μαχαίρι μας και δημιουργούμε τρύπες για να βάλουμε το σκόρδο. Το χοιρινό μπούτι πρέπει να είναι ξεκοκκαλισμένο.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στις τρύπες που έχουμε τοποθετήσει το σκόρδο και αλείφουμε το εσωτερικό μέρος του κρέατος με μουστάρδα για να πάρει γεύση.
- Στο ταψί βάζουμε το χοιρινό μπούτι, σφίγγοντας ελαφρά το κρέας προς τα μέσα για να πάρει ωραίο σχήμα και με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ευθείες γραμμές για να κάνουμε ρόμβους. Τοποθετούμε μοσχοκάρφια σε κάθε ρόμβο. Ρίχνουμε νερό, κρασί, και αλείφουμε το μπούτι μας με το πετιμέζι. Ψήνουμε στην αρχή στους 190˚C για να κάνει καλή κρούστα και στη συνέχεια θα βγάλουμε το ταψί και θα το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο. Μαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη, αφού αλείψουμε πάλι με πετιμέζι.
- Παίρνουμε τις πατάτες baby, που έχουμε βράσει αλλά δεν έχουμε ξεφλουδίσει και τις ρίχνουμε στο τηγάνι στο οποίο έχουμε ζεστάνει λίγο Flora με βούτυρο. Προσθέτουμε φυλλαράκια από δενδρολίβανο για να πάρουν άρωμα. Για να δώσουμε λίγο χρώμα, προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε μέχρι οι πατάτες να σοταριστούν και να πάρουν γεύση. Τις κρατάμε σε θερμό μέρος μέχρι να τις σερβίρουμε.
- Για τη σάλτσα από το πορτοκάλι, παίρνουμε τα ζουμάκια από το χοιρινό μπούτι και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε νερό, μαρμελάδα από πορτοκάλι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα ένα Κnorr σπιτικό σάλτσα για ψητό.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να αρχίσει να δένει τη σάλτσα, ρίχνουμε τόση κρέμα γάλακτος όση χρειάζεται για να πάρει ωραίο χρώμα και τέλος ένα κομμάτι Flora με βούτυρο για γυαλάδα και γεύση.
http://www.flora.com.gr