το καγιέν γνωστό μας και ως Capsicum είναι ένα εξαιρετικό καρύκευμα με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας από την υπέρταση και τον καρκίνο, την αρθρίτιδα και τις λοιμώξεις, το πιπέρι καγιέν θεραπεύει ένα πλήθος παθήσεων όπως:
την καούρα, το παραλήρημα, τον τρόμο, την ουρική αρθρίτιδα, την παράλυση, τον πυρετό, τον μετεωρισμό, τον πονόλαιμο, τη δυσπεψία, τις αιμορροΐδες, την βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία στις γυναίκες- μηνορραγία ή βαριά περίοδος, τη ναυτία, την αμυγδαλίτιδα, την οστρακιά και, τη διφθερίτιδα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς για να καρπωθούμε τα οφέλη του είναι η προσθήκη του στην καθημερινή μας διατροφή και να αποστηθίσουμε κάποια
από τα βασικότερα οφέλη του για την υγεία μας όπως ότι:
σταματήσει το σχηματισμό των όγκων των πνευμόνων που προκαλείται από τον καπνό 7) υποστηρίζει την απώλεια βάρους βοηθώντας τον οργανισμό να κάψει μεγάλες ποσότητες λιπών... 8) διατηρεί τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης στα φυσιολογικά επίπεδα 9) προωθεί την υγεία της καρδιάς 10) είναι ισχυρό διεγερτικό,αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και μεταφέρει το αίμα σε όλα τα μέρη του σώματος και με τον τρόπο αυτό εξισορροπεί την κυκλοφορία 11) έχει αιμοστατική δράση και σταματά την αιμορραγία αμέσως... 12) βοηθά στην αποσυμφόρηση της μύτης και στη ρευστοποίηση της βλέννας 13) βοηθά στη μείωση της αθηροσκλήρωσης, ενθαρρύνει την ινωδολυτική-θρομβολυτική δράση μειώνοντας τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου... 14) ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γρίπης 15) εμποδίσει αποτελεσματικά το σχηματισμό των μυκητιακών παθογόνων Phomopsis και Colletotrichum... 16) προλαμβάνει την ημικρανία και τον πονοκέφαλο 17) βοηθάει στην ανακούφιση από τις αλλεργίες... 18) παίζει σημαντικότατο ρόλο στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας... παρένθεση:- σε συνδυασμό με το χυμό λεμονιού και το μέλι, το πιπέρι καγιέν είναι ένα εξαιρετικό ποτό το πρωί για τη συνολική αποτοξίνωση του σώματός μας - 19) προσφέρει ανακούφιση τις πονεμένες αρθρώσεις 20) καταπραΰνει τον πόνο των δοντιών και των ούλων... 21) είναι εξαιρετικό συντηρητικό και έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την πρόληψη της μόλυνσης των τροφίμων από βακτήρια...
https://botanologia.blogspot.gr